Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjørte i fjellveggen

MONTE CARLO (Dagbladet.no): Petter Solberg vant to fartsprøver, men måtte gi tapt etter smellen som fikk bilen til å høres ut som en eldre drosje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Solberg ligger på en syvende etter ni etapper i Rally Monte Carlo. Han har vunnet to fartsprøver, men fikk mye av tettplasseringen ødelagt på den syvende etappen der han ble siste av de beste og bilen hørtes ikke bra ut.

Årsaken er at Solberg krasjet i fjellveggen i løpet av etappen.

Deltagerne i Rally Monte Carlo er ferdig med lørdagens første økt. det kjørt til sammen ni fartsetapper (bare åtte er tellende), og det gjenstår to i kveld før finalen søndag med fire nye fartsetapper.

Petter Solberg ligger på en syvende plass 3,10 minutter bak lederen Sebastian Loeb fra Frankrike. Solberg har vunnet to fartsetapper og med serien 14 - 1 - 4 - 7 - 1 - 16 - 5 - 2. Det viser at tingene år opp og ned for det norske rallytalentet.

På den syvende fartsetappen hørtes bilen til Solberg ut som en velbrukt drosje der han kom i mye saktere fart enn konkurrentene mot mål. han ble sist av bilene i superklassen, og hadde tydelige mekaniske problemer med sin Subaru. Dette resultatet kan frata ham en plass på pallen i årets Rally Monte Carlo.

Løpet er i år er nærmest rent asfaltløp. Det er nesten ikke snø og bilene kjører det meste av løpet av asfaltdekk.

Det er bare 30 biler som fortsatt er med i løpet, og nordmannen Alexander Foss i en Ford ligger på en 26. plass. Martin Stenshorne har brutt løpet.

Det skal kjøres to nye fartsetapper over Col de Turin i kveld. Søndag er det to nye runder gjennom de samme etappene før bilene er i mål klokka 15.

KJAPP I SVINGENE: Her ser vi Petter Solberg og britiske Philip Mills i deres Subaru Impreza WRC i gårsdagens Monte-Carlo Rally i Sør-Frankrike.
Hele Norges coronakart