Kjørte i fylla

LILLEHAMMER (Dagbladet): I fjor vår ble skihopperen Lars Bystøl fra IL Eldar/Kollenhopp dømt til 24 dager ubetinget fengsel for å ha kjørt bil i beruset tilstand. Promillen ble målt til 2,38. I dag er vossingen Norges mest stabile hopper. Med fire seirer på rad i norgescuprenn, er han et klart OL-håp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kjørte bil i fylla, det var dumt gjort. Etter å ha vært på fest, ble jeg stoppet i Bogstadveien i Oslo midt på natta. Dommen er ennå ikke sonet. Det skal jeg gjøre etter at OL-sesongen er over, sier Lars Bystøl til Dagbladet.

I tillegg til fengselsstraffen, fikk han 10000 kroner i bot, subsidiært 15 dagers fengsel i Oslo tingrett.

Fram til nyttår har han vært suspendert av Norges Skiforbund. I går var Bystøl på landslagssamling på Lillehammer sammen med Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy, Anders Bardal, Olav Magne Dønnem, Henning Stensrud, Bjørn Einar Romøren og Håvard Lie.

- Kollenhopp har lagd et eget opplegg for meg med psykolog og samtaleterapi. Det har hjulpet meg framover. Jeg har fått aller mest ut av det i forbindelse med hoppingen, sier Lars Bystøl.

Ombestemte seg

Da Dagbladet møtte ham på Lillehammer i går, ville Bystøl først ikke snakke om fyllekjøringen og promilledommen. Etter litt betenkningstid ombestemte han seg.

- Jeg var ikke forberedt på slike spørsmål. De overrumplet meg. Men jeg vokser på dette, selv om saken er veldig uheldig, sier Lars Bystøl.

Ken Roar Elverum, ny sportssjef for landslaget etter Hroar Stjernen og sportslig leder i Kollenhopp, mener Bystøl gjør klokt i å snakke ut,

- Det er like greit å ta det nå som det er bråk fra før av. Saken ville jo kommet ut uansett.

I tillegg til å være treneren hans i Kollenhopp, har Elverum også vært en flittig samtalepartner i den vanskelige tida etter promilledommen. Han har også strukturert satsingen til Bystøl, og lagt en plan for studier og arbeid.

- Etter at utestengelsen er opphevet, er Lars med på lik linje med de andre løperne. Prestasjonene hans vil avgjøre hva som skjer videre. Hopper han godt nok, blir han nominert til OL, sier Elverum.

Aktuell for Zakopane

Mye taler for at Lars Bystøl får sjansen i verdenscuprennene i Zakopane 19. og 20. januar.

- Lars har en veldig god følelse for hopping. Jeg har trent ham i høst og vinter, og sett den innsatsen han har lagt ned. Han er den mest stabile av de hjemlige hopperne, og aktuell for Zakopane neste helg, bekrefter Elverum.

På spørsmål om han skal redde Hopp-Norge ut av den sportslige krisa, svarer Lars Bystøl:

- Det er lov å prøve på det. Målet mitt i vinter er å nå lengst mulig, ut fra potensialet mitt. Håpet er å få hoppe skiflyging i Planica. Jeg har 193 meter som personlig rekord fra Vikersund, og har lyst til å hoppe over 200 meter, sier Lars Bystøl.

De fire strake norgescupseirene hans har kommet i Vikersund, på Raufoss og Rena (to renn). I 90-metersbakken i Vikersund satte han ny bakkerekord med 110 meter. På Raufoss hoppet han 8,5 meter lenger enn andremann i første omgang: 100,5 meter. På Rena sist helg vant han med hele 20,9 poeng.

- Jeg fokuserer mest på det tekniske, og føler meg trygg. Både i bakken og på det nye landslagsregimet med Ken Roar Elverum, Bjørn Myrbakken og Jan Henrik Trøen, sier Lars Bystøl.

HOPP-HÅP:Lars Bystøl (t.h.) skal sone promilledommen etter OL. Her med trener Ken Roar Elverum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer