DEN FØRSTE SMELLEN: Publikum langs løypa i Flandern rundt fikk med seg denne smellen og buet senere mot de blå Shimano-bilene. FOTO: Skjermdump med tillatelse fra Eurosport Norge
DEN FØRSTE SMELLEN: Publikum langs løypa i Flandern rundt fikk med seg denne smellen og buet senere mot de blå Shimano-bilene. FOTO: Skjermdump med tillatelse fra Eurosport NorgeVis mer

Kjørte ned to (!) ryttere - ble buet ut langs løypa

Selskapet legger seg paddeflate.

(procycling.no): Den belgiske sykkelfansen var ikke nådige mot Shimano, som kjører nøytral service for rytterne, under Flandern rundt.

• Les også: Her meier bilen ned syklisten

Årsaken var selvsagt at forskjellige Shimano-biler var involvert i ulykkene til Jesse Sergent og Sébastien Chavanel.

Dette medførte at de blå bilene ble buet ut og ropt mot de passerte godt besøkte Oude Kwarmont.
 
Shimano: - Vi beklager I etterkant av hendelsene valgte selskapet som leverer nøytral service klokelig å legge seg paddeflate.

- Sjåførene i nøytral service er profesjonelle med mange års erfaring fra sykkelritt. Vi kommer til å undersøke begge tilfellene grundig, og ta grepene som trengs.

- Vi i Shimano beklager på det dypeste de to hendelsene med våre biler under Flandern rundt, heter det i en pressemelding Cycling Weekly har mottatt.

Under kniven Mandag er det tid for å slikke sårene. Jesse Sergent skal under kniven etter at han tok kragebeinet i fallet.

Newzealenderen satt først i bruddet for sitt Trek Factory, da han ble påkjørt av Shimano-bilen.

- Slike ting kan skje i et ritt, fordi vi vet hvor tett ryttere og biler ligger på hverandre, sier Trek-sjef Luca Guercilena til cyclingnews.com.

- Men i denne aktuelle situasjonen, hvor nøytral service passerer bruddet, det er fire minutter bakover, og det er ganske tydelig at rytterne ville legge seg over til venstre, fordi veien svingte mot venstre, legger han til.
 
Påkjørt av egen lagbil Senere i løpet ble så FDJ.frs følgebil påkjørt bakfra av en annen Shimano-bil.

Det franske lagets bil rev deretter med seg Sébastian Chavanel i fallet.

SKANDALE I TOUREN Johnny Hoogerland (til høyre i bildet) ble slengt over et piggtrågjerde etter at Juan Antonio Flecha først ble truffet av en VIP-bil under 2011-versjonen av Tour de France. FOTO: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
SKANDALE I TOUREN Johnny Hoogerland (til høyre i bildet) ble slengt over et piggtrågjerde etter at Juan Antonio Flecha først ble truffet av en VIP-bil under 2011-versjonen av Tour de France. FOTO: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE Vis mer

- Vi ble kalt opp for å hjelpe Sébastien. Da vi stanset opp, ble vi påkjørt av nøytral service. Han dyttet oss tjue meter, slik at vi krasjet med Chavanel. Jeg priser Herren for at han ikke skadet seg, sier teamsjef Marc Madiot til cyclingpro.net.

Etter uhell også for Arnaud Demaré, oppsummerte Madiot rittet slik:

- Vår kløver hadde tre, og ikke fire blader i dag.

PS! Under Tour de France i 2011 ble Juan Antonio Flecha påkjørt av VIP-bil i brudd. Han rev igjen med seg Johnny Hoogerland som ble stygt kvestet over et piggtrådgjerde langs veien.

DEN ANDRE SMELLEN: Denne gangen kolliderer Shimano-bilen med FDJ-bilen, som igjen river ned Sébastien Chavanel. FOTO: Skjermdump med tillatelse fra Eurosport Norge
DEN ANDRE SMELLEN: Denne gangen kolliderer Shimano-bilen med FDJ-bilen, som igjen river ned Sébastien Chavanel. FOTO: Skjermdump med tillatelse fra Eurosport Norge Vis mer