Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjørte OL-utfor med røket korsbånd

Pierre-Emmanuel Dalcin kjørte inn til 11. plass i utfor med ødelagt kne, og krysset mål på en ski. Nå er hans OL over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Korsbåndet i Dalcins venstre kne røk da han landet forkjært etter sitt første hopp i utforrennet. Da hadde han kjørt i bare 23 sekunder.

- Jeg kjente kraftige smerter i kneet etter den neste svingen, men det var ikke tale om å stoppe, sa Dalcin.

Han fortsatte ned fjellsiden og kjørte meget respektabelt i den krevende Grizzly-løypa. Han fikk 11. plassen selv om den ene skien løste ut i målhenget.

- Jeg gjorde en teknisk feil på grunn av at smertene gikk ut over konsentrasjonen. Jeg tenkte bare at jeg måtte unngå å falle, sa utforkjøreren som tilbakela de siste 50 meterne på en ski.

Han nevnte for trenerne at han hadde vondt i kneet, men gjorde ikke noe stort nummer av det. Vel tilbake på hotellet måtte han imidlertid ha legehjelp, da han ikke klarte å gå. Først da fikk han vite at det er en alvorlig skade.

- Det er oppsiktsvekkende hva han presterte i rennet på tross av at han ble skadet og mistet en ski, sa Gilles Brenier som er sjef for det franske landslaget.

Dalcin var raskest av alle i den siste treningsomgangen i Grizzly-løypa, men får aldri vite hvor fort han ville kjørt om alt hadde gått som det skulle.

Han var påmeldt til lørdagens super-G også, men nå skal han i stedet opereres hjemme i Frankrike. 25-årsdagen fredag feirer han i hjemlandet, ikke i OL-byen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!