Kjørte over Vålerenga

Rosenborg surfer videre mot seriegull etter å ha sagt takk og farvel til utfordrer Vålerenga.

Rosenborg - Vålerenga 2-0

LERKENDAL (Dagbladet): Med sitt seriemål nummer 19 sendte Alexander Søderlund et fullsatt Lerkendal til himmels ni minutter etter pause. Først vant han en hodeduell, så ble han spilt direkte i bakrom av Yann-Erik deLanlay før toppscoreren dunket ballen ned i hjørnet.

Det skjedde bare tre minutter etter at Vålerenga korrekt var redusert til ti mann da Robert Lundström fikk rødt kort.

Lundström hadde fått det vanskelig ansvaret å stoppe Pål Andrè Helland.

Lundström lå klint inni Helland og lagde frispark på frispark de gangene Helland var på farten. Gult kort fikk han første gang etter 39 minutter da han feide ned Jonas Svensson, og da han lagde sitt tredje frispark på fem minutter etter pause var det nytt gult og rødt.

Helland ble slått gjennom av Mike Jensen, Lundström kom på etterskudd og hektet opp RBK-vingen. Klart gult, og dermed rødt på VIFs venstreback.

Lite sjanser før pause I 1. omgang var det Rosenborg som hadde spillet og presset, men både de og Vålerenga slet med å komme til store sjanser. Både Fredrik Midtsjø og Pål Andrè Helland ville ha straffespark for dytt i ryggen, men dommer Tore Hansen lot det passere begge ganger.

For Vålerenga hadde Deshorn Brown en halvsjanse med hodet, men headet utenfor.

Mye mer var det ikke å skrive hjem om i den første omgangen. Vålerenga lå lavt, brukte tid og håpet på å få noen overganger som aldri kom.

Klasseforskjell Om Rosenborg var best før pause, ble forskjellen enda større i 2. omgang. Selvsagt preget av Vålerengas røde kort, men også fordi Rosenborg fikk opp tempoet.

Hjemmelaget produserte sjanse på sjanse og det var veldig fortjent da Holmar Örn Eyjolfsson satte inn 2-0 på en corner.

Corneren kom etter en strålende redning av VIF-keeper Sascha Burchert som fikk slått til corner da Tobias Mikkelsen ble spilt gjennom og prøvde å curle ballen i borteste hjørne.

Mohammed Abdellaoue kom for øvrig inn for Vålerenga litt ut i 2. omgang, men klarte ikke å bemerke seg med annet enn å nekte å ta hånden til Johan Lædre Bjørdal som ville unnskylde et frispark han lagde.

PS! 20.768 tilskuere tok turen til Lerkendal i kveld. Det betyr at alt var utsolgt, bortsett fra bortefeltet.