Kjørte på stein og måtte bryte

Petter Solberg ute av dansen i Rally Jordan.

Petter Solberg fikk fart på bilen, men gleden ble kortvarig.

På sjette fartsprøve i Rally Jordan traff nordmannens bil en stein, og Solberg måtte bryte dagsetappen.

Han lå på fjerdeplass etter fire fartsprøver.

Solberg tok seg til mål etter uhellet, men tapte seks og et halvt minutt. Bilen ble fraktet til depotet for reparasjon, og trolig kan Petter Solberg starte på nytt lørdag.

Men fem tilleggsminutter for hver fartsprøve han står over sørger for at en topplassering ikke er sannsynlig.

Solberg vant første fartsprøve med samme tid som Citroën-fører Daniel Sordo, og han kjørte inn til annen beste tid på neste. Så fikk han problemer med styringen på bilen og tapte både sekunder og plasseringer.

Regjerende verdensmester Sebastien Loeb, som jakter på sin førtiende VM-seier i karrieren, kom skjevt i gang, men franskmannen kjørte seg kraftig opp.

Loeb er bare 4,7 sekunder bak rallyleder Sordo etter sju fartsprøver.

ÉN STEIN, OG VEKK ME\'N: Petter Solberg traff en stein på sjette fartsprøve i Rally Jordan i dag, og tapte seks og et halvt minutt. I tillegg trekkes han fem minutter for hver fartsprøve han står over. Dermed kan kampen om topplasseringer være tapt for nordmannen. Foto: ALI RAJEKJI/REUTERS/SCANPIX
ÉN STEIN, OG VEKK ME\'N: Petter Solberg traff en stein på sjette fartsprøve i Rally Jordan i dag, og tapte seks og et halvt minutt. I tillegg trekkes han fem minutter for hver fartsprøve han står over. Dermed kan kampen om topplasseringer være tapt for nordmannen. Foto: ALI RAJEKJI/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Henning Solberg (3.11,7 minutter bak) ligger på niendeplass.

VM-runden, den første noensinne i et arabisk land, fortsetter med ytterligere fire fartsprøver fredag og avsluttes etter totalt 22 prøver søndag ettermiddag.

(NTB)

Kjørte på stein og måtte bryte
FARVEL TIL TETEN: Solberg startet bra i tidenes første arabiske rally, med delt førsteplass og andreplass på de to første prøvene. Men så begynte Subaru-føreren å slite med styringen før han måtte til depotet etter å ha truffet en stein.