DRAMATIKK: Pål Anders Ullevålseter (t.h.) og portugiseren Ruben Faria under gårsdagens 3. etappe i Dakar-rallyet i Peru. Ullevålseter var nær ved å kjøre i et hull i veien, og måtte legge ned sykkelen i høy fart. Foto: JACKY NAEGELEN, REUTERS / NTB SCANPIX
DRAMATIKK: Pål Anders Ullevålseter (t.h.) og portugiseren Ruben Faria under gårsdagens 3. etappe i Dakar-rallyet i Peru. Ullevålseter var nær ved å kjøre i et hull i veien, og måtte legge ned sykkelen i høy fart. Foto: JACKY NAEGELEN, REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Kjørte rett mot to meter dypt hull i 150 km/t

- Det holdt på å gå skikkelig galt, sier Ullevålseter.


Pål Anders Ullevålseter (44) som nummer på elleve på gårsdagens 3. etappe av Rally Dakar. Likevel bykset han opp til tredjeplass i sammendraget.

Ullevålseter forteller at han var nær ved å kjøre ned i et to meter dypt hull midtveis på den 243 kilometer lange spesialetappen fra Pisco til Nazca i det sørlige Peru.

- Det holdt på å gå skikkelig galt i dag. Cirka midtveis på etappen var det gravd et to meter dypt firkantet hull midt i en grusvei. Jeg kom i 150 kilometer i timen. Heldigvis fikk jeg lagt meg ned i fart og skrenset en del før jeg nesten falt nedi, forteller den norsk enduroføreren i en pressemelding.

- Sykkelen endte med forhjulet nedi hullet, mens bakhjulet og jeg klamret oss fast i kanten og fikk dratt oss opp. Jeg tapte noe på dette. Men cirka 300 meter før mål tapte jeg ytterligere 30-40 sekunder da motoren stoppet på grunn av dårlig bensin jeg hadde fått tidligere på etappen, fortsetter Ullevålseter.

FØR START: Ullevålseter venter på å få starte gårsdagens etappe. Foto: JACKY NAEGELEN, REUTERS  / NTB SCANPIX
FØR START: Ullevålseter venter på å få starte gårsdagens etappe. Foto: JACKY NAEGELEN, REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Gårsdagens etappe hadde for det meste sand som underlag. Ullevålseter mener han hadde fordel av å starte som nummer ti. Da kunne han forholde seg til flere spor i sanden. Chileneren Francisco Lopez vant etappen og var 8.30 minutter foran nordmannen i mål. Lopez er likevel bare nummer to sammenlagt bak franske Cyril Despres.

- Jeg hadde ikke noen knallgod følelse på etappen, men strategien om å være tålmodig i starten fungerte. Jeg er veldig fornøyd med å ligge på tredjeplass sammenlagt, konkluderte Ullevålseter.

(NTB)