Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjørte seg opp 23 plasser

Henrik Kristoffersen (25) ble nummer fire i søndagens slalåm i Val d'Isere. Han gjorde et voldsomt byks på resultatlisten med en forrykende annenomgang.

NÆRE: Henrik Kristoffersen endte opp ett hundredel unna pallplass etter en strålende andre omgang. Foto: AP Photo/Marco Trovati/NTB Scanpix
NÆRE: Henrik Kristoffersen endte opp ett hundredel unna pallplass etter en strålende andre omgang. Foto: AP Photo/Marco Trovati/NTB Scanpix Vis mer

En stor feil ødela førsteomgangen for Kristoffersen, som var nummer 27, nesten tre sekunder bak ledelsen. I sitt andre forsøk leverte 25-åringen derimot varene og kjørte inn til en soleklar ledertid.

Kristoffersens tid holdt helt fram til det gjensto ni løpere. Da snek italienske Stefano Gross seg ett hundredel foran nordmannen. Ytterligere to løpere klatret inn foran Kristoffersen på resultatlisten, og dermed endte 25-åringen på 4.-plass, ett hundredel bak pallen. Et strålende resultat gitt utgangspunktet.

4.-plassen gir viktige poeng i verdenscupen på en dag der nordmannen så vidt kvalifiserte seg til den andre omgangen.

– Jeg var den raskeste i dag, men på grunn av feilen i 1. omgang var det ikke nok. Jeg er fornøyd med at jeg tok poeng. Det reddet dagen. Jeg har ikke mistet selvtilliten av den grunn, sa han til Eurosport.

Seieren søndag gikk til hjemmehelten Alexis Pinturault. Han vant overlegent, hele 1,44 sekunder foran André Myhrer fra Sverige. Gross ble nummer tre.

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste nordmann med sin 9.-plass søndag. Leif Kristian Nestvold Haugen ble nummer 24.

Jonathan Nordbotten, Timon Haugan og Bjørn Brudevoll klarte ikke å kvalifisere seg for den andre omgangen.

Lucas Bråthen kjørte ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media