BARE NESTEN: Alexander Kristoff (i rødt) spurtet inn til 5. plass i Scheldeprijs i går. Tyske Marcel Kittel (t.h.) vant foran Mark Cavendish (foran t.v.). Foto: AFP / BELGA / KRISTOF VAN ACCOM / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Alexander Kristoff (i rødt) spurtet inn til 5. plass i Scheldeprijs i går. Tyske Marcel Kittel (t.h.) vant foran Mark Cavendish (foran t.v.). Foto: AFP / BELGA / KRISTOF VAN ACCOM / NTB ScanpixVis mer

Kjørte ut i rennesteinen da hjelperytteren ble pysete

Kristoff måtte gjøre jobben selv.

(Dagbladet): Alexander Kristoff (25) har hatt en glimrende sesong så langt.

Katjusja-rytteren har ved flere anledninger vist at OL-bronsen fra i fjor sommer var langt fra et blaff.

I tredagersrittet De Panne vant han en etappe og endte på 2. plass i sammendraget, og i klassikeren Milano-Sanremo syklet han inn til 8. plass.

Imponerte i Flandern
Den siste uka har 25-åringen imidlertid virkelig vist at han hører hjemme i verdenstoppen.

I en av årets store klassikere, Flandern rundt, på søndag vant han spurten om 4. plassen, og i gårsdagens spurtervennlige klassiker Scheldeprijs ble han nummer fem, bak blant annet Marcel Kittel (vinner) og Mark Cavendish (2. plass).

Etter målgang sa Kristoff dette til TV2:

- Jeg måtte ta en del jobb på slutten for å komme meg frem. Men det var for sent. Jeg kunne fått en podieplass om jeg hadde hatt en god posisjon, men det er jo nesten hele spurten det, å ha riktig posisjon. Det klarte jeg ikke i dag.

Farlig snarvei
Overfor Dagbladet røper imidlertid Katjusja-stjernen at avslutningen var mer dramatisk enn han først innrømmet.

- Det var ikke min skyld at jeg ikke kom meg fram på slutten. Romkameraten min, Marco Haller (22), skulle egentlig kjøre opptrekk for meg, men han ble litt for pysete på slutten, sier han og forklarer:

- Jeg ropte og skreik at han skulle kjøre i rennesteinen mellom veien og fortauet, men han mente at det var for farlig. Da han ikke gjorde det, kjørte jeg forbi ham og ut i rennesteinen for å vise ham hva jeg mente, sier Kristoff til Dagbladet.

Avanserte
Fra den risikable posisjonen i rennesteinen klarte Kristoff å avansere noe i feltet før selve spurten, men da fartskanonene tråkket ordentlig til, var han ikke langt nok fremme til å kunne utfordre gutta med mest krutt i beina.

Kristoff bærer uansett ikke nag til lagkompis Haller.

- Han manglet de rette egenskapene der, men han er fortsatt ung, og kommer til å utvikle seg framover. Han tok på seg skylda etter løpet, sier Kristoff til Dagbladet.

25-åringen og resten av Katjusja-laget har nå forlatt Belgia, og satt kursen mot Frankrike, der den kanskje største vårklassikeren av dem alle, nemlig Paris-Roubaix, står på programmet førstkommende søndag.

Beskyttet rytter
Kristoff er imidlertid usikker på om han vil klare å kopiere toppresultatet fra Flandern rundt.

- Erfaringsmessig passer Roubaix meg dårligere enn Flandern, så det blir nok vanskelig å kopiere sist helg. Jeg håper uansett at jeg kan være med den siste gruppa inn, sier han til Dagbladet.

- Luca Paolini blir kaptein for laget, men jeg får status som beskyttet rytter. Det betyr i hvert fall at jeg slipper å jobbe underveis. Det er jo det disse rittene handler om: Sitte med så lenge som mulig og samtidig bruke minst mulig krefter, legger han til.

• TV2 sender Paris-Roubaix, gjerne kalt «Helvetet i nord» fra kl. 12.30 søndag. Eurosport sender fra kl. 13.