Kjørte ut på første mellomtid

Tung v-cupstart for Henrik Kristoffersen og resten av det norske laget.

 OPPLADNINGEN GIKK BEDRE:  Alpinist Henrik Kristoffersen sammen med kanadiske Marie-Pier Prefontaine i Sölden torsdag. I formiddagens verdenscup-premiere i storslålam var det det i9kke så hyggelig å være norsk. Foto: Cornelius Poppe , NTB Scanpix.
OPPLADNINGEN GIKK BEDRE: Alpinist Henrik Kristoffersen sammen med kanadiske Marie-Pier Prefontaine i Sölden torsdag. I formiddagens verdenscup-premiere i storslålam var det det i9kke så hyggelig å være norsk. Foto: Cornelius Poppe , NTB Scanpix.Vis mer

Henrik Kristoffersen kom ikke lengre enn til første mellomtid før han kjørte ut i søndagens alpine verdenscup-åpning.

Han havnet på innerski ved første mellomtid i storslalåmrennet i Sölden, tråkket seg opp igjen, men fikk rennet ødelagt.

I mål var Kristoffersen hele 6,55 sekunder bak ledende Marcel Hirscher, og kom ikke videre til finaleomgangen.

Leif Kristian Haugen tapte fire tideler allerede på toppen og fortsatte å tape tid til de beste nedover. Haugen ligger 2,14 sekunder bak Hirscher etter førsteomgangen.

Også for Kjetil Jansrud gikk tiden altfor fort. Gullvinneren i super-G fra Sotsji-OL tapte nesten sekundet på toppen, og han var til slutt 2,87 sekunder bak Hirscher. Dermed ble det en tung innledning på sesongen for de norske håpene.

Nylig ble dessuten Aksel Lund Svindal akillesskadd.

Det er jevnt i toppen mellom østerrikeren Hirscher og amerikanske Ted Ligety. Hirscher har 19 hundredeler ned til Ligety foran andreomgangen. Tyske Fritz Dopper er treer, 52 hundredeler bak Hirscher.

Rasmus Windingstad og Marcus Monsen skal også i aksjon i Sölden, men de har høye startnummer.

(NTB).