Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjus:- Alpinlandslaget trenger egen lege

HAKUBA (Dagbladet): Atomic krever at Lasse Kjus får et bedre medisinsk støtteapparat før de signerer en ny avtale. Og Lasse er enig: - Alpinlandslaget trenger en egen lege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I OL er alpintroppen utstyrt med egen lege, og Lasse mener det har gitt gode og konkrete utslag.

Men i alpinistenes verdenscup-hverdag er lege et luksusgode. De har en fast fysioterapeut, som får rosende omtale av Kjus. Men han mener det ikke er tilstrekkelig. Kjus er redd legemangelen kan gå på helsa løs.

- Når jeg merker at jeg blir sjuk, har jeg ingen som kan gjøre noe med det med én gang. Jeg tror den tre-ukers sjukeperioden jeg hadde i januar kunne vært unngått - eller i alle fall forkortet - om alpinlaget hadde hatt en spesiallege. Dessuten oppstår de fleste skader fordi kroppen i utgangspunktet ikke fungerer optimalt, sier Lasse.

Det er en situasjon som Lasses skileverandør ikke vil leve med.

Nå forlanger Atomic at Kjus tropper opp med helsegarantier fra Skiforbundet dersom kontrakten hans skal fornyes etter april.

De krever at Kjus får full medisinsk oppbacking når sjukdom og skader melder seg.

- Jeg har ikke tatt opp dette med Atomic, og de har heller ikke nevnt det for meg. Men jeg ser behovet, sier Kjus til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!