Kjus blåste av dårlige ski

Lasse Kjus mislyktes fullstendig i lørdagens verdenscuputfor. -Du kan ikke vinne med så trege ski, sa en oppgitt Kjus til NTB.

Men han var ikke alene. Absolutt alle favorittene ble felt av den trege nysnøen. Nordmannen tok strake veien til hotellet med kjæresten på slep. Han var svært skuffet, og hadde all mulig grunn til det etter sin skuffende 41. plass. Kjetil André Aamodt ble beste norske på 22. plass. Kenneth Sivertsen og Audun Grønvold ble henholdsvis nummer 30 og 32.

Italienerne gjorde rent bord. Kjus var godt over tre sekunder etter vinneren Alessandro Fattori, som tok sin aller første utforseier. 27-åringen fra utkanten av Parma hadde en 4. plass fra Kitzbühel i 1995 som sin til da beste plassering. Kjus hadde store forhåpninger om nok en pallplassering.

Men fredagens solide snøvær gjorde løypa bløt og vanskelig. Skikongen fra Siggerud utenfor Oslo var bare en av de store kanonene som mislyktes totalt. Felles for de fleste av dem er at de kjører på Atomic-ski.

- Følelsen av å kjøre godt på ski ble overskygget av sluttiden. Jeg følte at jeg teknisk sett gjorde mye riktig, men fort gikk det jo ikke. Stoppet jo nesten opp på flatene, sa Kjus og dro på seg tøyet i en fart.

- Det er jo lett å kjøre bra teknisk når det går sakte, men SÅ sakte har jeg ikke hatt mareritt om en gang. Dette gidder jeg egentlig ikke bry meg om. Vil ikke tenke på det.

(NTB)