Kjus bytter støvelmerke

Åtte dager før VM kryper Lasse Kjus til korset. Han setter Lange-støvlene igjen på hotellet, og tar med seg Atomic-støvler i bakken. Det bekrefter Atomics racingssjef Rudi Huber overfor Dagbladet.

KITZB\HEL (Dagbladet): Etter fjorårssesongen vraket Lasse Kjus sin mangeårige utstyrsleverandør Atomic. Han mente han ble prioritert bak østerrikerne, og derfor fikk utdelt annenrangs utstyr. Han likte heller ikke at han ble tilbudt en bonusbasert kontrakt med lavere grunnlønn enn han ønsket. Lasse skiftet til Dynastar-ski, og Lange-støvler. Spesielt støvlebyttet var vanskelig å svelge for Atomic, som har sett på Lasse som nettopp Mr. Atomic.

Begredelig

Men sesongen til nå har vært begredelig for Kjuser'n. Han har ikke klart å kjøre fort på ski med den nye utstyrskombinasjonen. Lørdag sa Dynastars racingsjef Michel Vion til Dagbladet at han for et par uker siden foreslo for Lasse at han burde forsøke å kjøre på Atomic-støvler igjen.

Da sa Lasse nei, men etter sist helgs elendige resultater i Wengen, har han nå ombestemt seg.

- Lasse kjører med Atomic-støvler på utfortreninga torsdag, sier Rudi Huber.

Huber møtte Kjus i hotellobbyen onsdag ettermiddag, og avtalte der et møte seinere på kvelden. Der ble avgjørelsen tatt.

Vil hjelpe Kjus

- Vi er åpne for å hjelpe Lasse selv om han forlot oss i vår. Det er helt opp til ham, sier Huber.

Lasses gamle Atomic-skomaker Hubert Immler har allerede jobbet med Lasse i to dager.

- Vi har prøvd både gamle og nye skomodeller, sier Immler til Dagbladet.

Kjus håper at hans gamle støvler kombinert med de nye skiene skal bli en mindre aggressiv miks, og slik gi ham bedre følelse med underlaget.

- Om han kjører bra med våre støvler torsdag, vil han også kjøre med disse støvlene i super-G-rennet fredag og utforrennet lørdag. Over helga tar vi en endelig avgjørelse på om Lasse fortsetter på våre støvler resten av sesongen, sier Huber.

- Fornuftig valg

Landslagssjef Atle Skårdal hadde ikke snakket med Kjus etter møtet i går, og ville ikke kommentere den dramatiske beslutningen. Men landslagstrener i utfor, Marius Arnesen, er svært positiv til Lasses valg.

- Dette er helt klart et fornuftig valg, sier Arnesen, som faktisk tror at nygammelt skotøy kan bringe Kjus tilbake til gammel storhet før VM starter med super-G i St. Moritz 2. februar.

Huber verken håper eller tror at Lasses kontrakt med Lange kommer i veien for utstyrsbyttet.

- Dette kan helt klart være et problem, men jeg tror at Lasse allerede har ordnet opp, sier Huber.

MØTTE GAMLESJEFEN: Atomic-sjef Rudi Huber møtte Lasse Kjus i hotellobbyen i går ettermiddag. - Lasse kjører med Atomic-støvler på utfortreningen torsdag, sier Rudi Huber etter at de møttes igjen seinere på kvelden.