Kjus bytter støvelmerke

Etter tre år i Atomic-støvler forsøker Kjus igjen seg i Lange-støvlene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre år etter at han byttet skimerke, forsøker han seg igjen i de blå Lange-støvlene. Den franske produsenten har endelig klart å lage et par støvler som passer nordmannens spesielle føtter. Avtalen med Lange signeres før rennstart i østerrikske Sölden. Ifølge VG skal Kjus få én million kroner for å bruke Lange-støvlene.

Etter at nordmannen byttet skimerke fra Atomic til Dynastar for tre år siden har han kjørt i Atomic-støvler. Avtalen med det franske skimerket krevde imidlertid at han også brukte deres sko, men det viste seg vanskelig for nordmannen.

– Det nyttet ikke. Lange klarte ikke å lage en sko med riktig passform. Derfor hadde jeg ikke noe valg: Jeg måtte fortsette med de gamle skoene, sier Kjus.

Det har også ført til at han har kjørt med støvlene fra det østerrikske skimerket i tre sesonger uten å få betalt. For de betaler ikke ut sponsorpenger til utøvere som kun bruker støvlene.

(ANB)

SPONSOR-SKO IGJEN: Lasse Kjus har skrevet kontrakt med en støvelfabrikant, etter å ha kjørt gratis i tre år. Foto: Scanpix/Epa
SPONSOR-SKO IGJEN: Lasse Kjus har skrevet kontrakt med en støvelfabrikant, etter å ha kjørt gratis i tre år. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer