Kjus-debut i Færder'n

Alpinstjernene Tom Stiansen og Lasse Kjus tok plass i hver sin båt da startskuddet for Færderseilasen gikk i Oslos havnebasseng fredag ettermiddag.

- Selv om de ikke seiler i samme klasse, ser de nok dette som en aldri så liten konkurranse, sier pressesjef Jon Bugge til NTB.

Lasse Kjus deltar med egen båt, mens kollega Tom Stiansen er blant mannskapet på en av de største båtene i den tradisjonsrike Færderseilasen.

Stor bredde

I årets seilas, som er den 55. i rekken, deltar 1.067 ulike båter. Dersom bare fem flere båter hadde vært med, ville rekorden fra i fjor ha vært slått.

- Færderseilasen representerer den absolutte bredde i kjønn og alder. Vi har deltakere fra hele landet. Den eldste seileren er 85 år gammel. Bredden er like stor når gjelder båter. Alt fra rimelige turbåter til dyre superyachter er med, sier Bugge.

Kongen er med

Det er Kongelig Norsk Seilforening (KNS) som arrangerer Færderseilasen. Kong Harald er foreningens høye beskytter, og i tråd med tradisjonene deltar han selv i årets seilas. - Kongen er med få unntak med hvert eneste år. I år seiler han med den 40 fot store båten Fram XIV, som har et mannskap på åtte, forteller pressesjefen.Ifølge værprognosene ligger det an til å bli en rask og utfordrende færderseilas i år.- Det er slik vi vil ha det. Lite vind er verst, for da ligger båtene stille og bruker lang tid. I havnebassenget i dag var det frisk bris, og vi håper at vinden vil holde seg utover kvelden og natten. Hvis vi er så heldige, vil nok de siste båtene være i land ved 12-tiden lørdag, sier Bugge.(NTB)

FÆRDER'N 1067 båter er akkurat nå på vei til Fæerder fyr.Foto: SCANPIX
FÆRDER'N 1067 båter er akkurat nå på vei til Fæerder fyr.Foto: SCANPIX Vis mer
FÆRDER'N 1067 båter er akkurat nå på vei til Fæerder fyr.Foto: SCANPIX