Kjus fornøyd med tredjeplass

Lasse Kjus var ikke fandenivoldsk nok i dagens super-G-renn i Val d'Isere. Det gjorde at han var sjanseløs mot østerrikerne Hermann Maier og Stefan Eberharter, men etter lørdagens utforseier var 3. plassen avrunding av en oppløftende helg.

- Det gikk litt for lett for meg. Jeg kjempet ikke nok, og svingene ble litt for runde. Med den innstillingen jeg hadde på start i dag kunne jeg ikke kjørt ett hundredel bedre. Derfor må jeg absolutt si meg fornøyd med tredjeplassen, sa Lasse Kjus til NTB.

Fra startnummer 7 kjørte han inn til ledelse, men det varte ikke mer enn et drøyt minutt. Hermann Maier, som tabbet seg ut i utforrennet lørdag, feide Kjus vekk fra toppen av resultatlisten med en margin på 1,37 sekund da han kom til mål på startnummeret bak nordmannen.

«The Herminator» kjørte i sinne og beviste at lørdagens svake utforinnsats bare var en tilfeldighet, men samtidig viste Kjus at han er tilbake i toppen for fullt. Med seier og tredjeplass i løpet av to dager framstår han faktisk som den mest stabile alpinisten akkurat nå.

Trodde ikke på renn

- På besiktigelsen i dag tidlig lå tåka tjukk som graut over traseen, og jeg var temmelig overbevist om at det ikke ville bli noe renn. Det bidro til at innstillingen min ikke var den rette da starten gikk, sa Kjus, som innrømmet at han hadde følte seg mye tryggere på starten i utforrennet lørdag.

Han er sammen med de andre norske allround-alpinistene inne i en svært hektisk priode med renn hver eneste dag, og han sa søndag at han merker at det sliter på.

Fysisk klarer Kjus seg veldig bra, men psykisk er det tøffere. Derfor er det med blandede følelser han reiser til Sestriere for å kjøre kveldsslalåm mandag.

Ingen feiring

- Jeg fikk ikke tid til å nyte seieren i utforrennet skikkelig, og det er litt trist, men slik er det når rennene kommer så tett, sa Lasse Kjus etter tredjeplassen søndag.

Han fikk sin egen kroppsvekt i vin under premieutdelingen på torget i Val d'Isere lørdag kveld, så nå må han til og med i gang med å lage vinkjeller når han kommer hjem. Men premieutdelingen var også den eneste lille markeringen han hadde etter utforseieren. Etterpå måtte han rett tilbake til hotellet for å konsentrere seg om søndagens super-G.

- Det er helt tydelig at jeg er inne i en veldig bra periode nå, så jeg håper selvsagt at jeg skal klare å dra med meg dette også i slalåmrennet i Sestriere. Slalåmformen min er god, så jeg har forhåpninger også der, sa han.

Skuffelse

For ungguttene Kenneth Sivertsen og Audun Grønvold ble søndagens super-G-renn en skuffelse etter kjempeplasseringene i utforrennet lørdag. Sivertsen kjørte inn til 31. plass søndag, mens Grønvold ble slått av Hermann Maier med fire og et halvt sekund og endte på delt 41. plass.

Kjetil André Aamodt hevet seg til fjerdeplass og var veldig fornøyd. Det var også Lasse Paulsen. Han kjørte ut lørdag, men kom inn på 13. plass søndag. Det var den oppmuntringen han trengte før de to neste utforrennene i Val Gardena neste helg.