Kjus gikk rett i bua

Deppa etter kombinasjonsfiaskoen.

SESTRIERE (Dagbladet.no): Det som en gang var en norsk paradegren i alpint ble en dundrende fiasko i Torino. Eller sagt med Aksel Lund Svindals ord: Shit happens.

Allerede før kombinasjonsutforen var i gang tok Kjetil Andre Aamodt konsekvensen av kneskaden han pådro seg i søndagens utforrenn og trakk seg fra konkurransen.

Utforrennet ble derimot en ørliten opptur for Aksel Lund Svindal, som endte på fjerdeplass før slalåmen. Men der ble det full stopp.

Svindal hektet i en port, og forsvant ut av konkurransen. Og for å gjøre den norske kollapsen komplett kjørte like gjerne Lasse Kjus ut også.

- Det er ikke mye du får gjort med det, men kombinasjonen er mye tøffere enn det den pleide å være, sier Lund Svindal.

- Kanskje jeg skulle endret taktikk, men jeg visste at hvis jeg ville vinne måtte jeg gi hundre prosent.

Miller disket

Porten Lund Svindal hektet i kom alt for fort på ham. Det gjorde den fordi han klinte til i håp om medalje. I OL er det ingen som samler på hederlige plasseringer.

SHIT HAPPENS: Kjus kjørte ut. Deretter gikk han rett i bua. Foto: Scanpix
SHIT HAPPENS: Kjus kjørte ut. Deretter gikk han rett i bua. Foto: Scanpix Vis mer

I hvert fall ikke om man har ambisjoner om noe mer håndfast rundt halsen.

- Skal du vinne OL-gull må du gi full gass, gjentar Lund Svindal idet beskjeden kommer om at Bode Miller er diskvalifisert.

- Selvfølgelig er jeg skuffa over dette, og nå som Miller er ute hadde jeg sannsynligvis vært enda nærmere et gull om jeg hadde kommet meg ned.

Rett i bua

Lasse Kjus var tydeligvis også svært skuffa etter løpet. Han forsvant rett i løperbua, uten å snakke med noen.

Kjetil Jansrud er den eneste gjenværende norske deltakeren i kombinasjonen. Han ligger på 17. plass etter 1. omgang i slalåm, med nesten tre sekunder opp til ledende Benjamin Raich.