Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjus imponerer i seile-EM

Lasse Kjus hadde to treningsdager i ny seilbåtklasse før han startet i EM. Nå imponerer han sammen med makkeren Eivind Melleby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere herjet han med konkurrentene i alpintbakkene.

Nå er Lasse Kjus i ferd med å seile seg opp i toppen en ny idrettsgren.

Lasse Kjus er sammen med makkeren og rormann Eivind Melleby med i ukas Europamesterskap i seiling i Starklassen i Tyskland. Og etter fem seilaser på tre dager i Neustadt og Lübecker Bucht ligger den norske duoen på 30. plass av i alt 82 startende båter.

Flere av båtene bak Kjus og Melleby har seilere fra Volvo Ocean Race ombord.

- Vi hadde ingen store ambisjoner om topplasseringer, men er her for å lære mer og mer for hvert løp, sier Eivind Melleby til Dagbladet.

Overrasker


Den norske duoen hadde bare to treningsdager i Starbåten før EM!

Derfor er onsdagens 16. plass overraskende sterk. Til nå har nordmennene en serie på følgende plasseringer: 32, 44, 27, 16 og 27. Og båten seiler seg oppover på resultatlisten.

STERK SEILING: Lasse Kjus deltar i seile-EM i Starklassen for første gang. Sammen med Eivind Melleby går det strålende i debuten. Foto: Daniel Forster/Rolex
STERK SEILING: Lasse Kjus deltar i seile-EM i Starklassen for første gang. Sammen med Eivind Melleby går det strålende i debuten. Foto: Daniel Forster/Rolex Vis mer

- Vi lå også an til en plassering omkring 15. plass i dagens siste løp. Men litt dårlig seiling på slutten ødela for oss, fortsetter Melleby.

Torsdag er det den en ny seilas for den norske Starduoen. Mesterskapet fortsetter fredag og avsluttes førstkommende lørdag. Det skal i alt seiles seks tellende løp. Dersom det seiles flere seilaser skal de dårligste strykes.

Det er den amerikanske duoen Mark Mendenblatt og Mark Strube som leder EM i Star etter at de fem første seilasene er unnagjort.

Bra i VM

Samtidig som Star-EM går av stabelen arrangers også VM i IMS-klassen i samme område i Tyskland. Etter to seilaser har Norge to båter inne blant de åtte beste. «Ocean Warrior» med skipper Sverre N. Valeur (IMX 40) ligger på sjetteplass etter tre dager, mens «Al Cap One» med Peer Moberg (Grand Soleil 42R) som skipper, ligger på 8. plass.

Norske «X-Treme» med Jarle Kristiansen (Grand Soleil 37) som skipper ligger på 19. plass.

Også VM i IMS-klassen avsluttes lørdag.