Kjus irritert over slalåm-avlysning

HAKUBA (NTB): Mennenes kombinasjons-slalåmrenn ble i dag avlyst på grunn av kraftig snøvær. Arrangøren utsatte rennet flere ganger i håp om at det skulle slutte å snø slik at løypa kunne prepareres, men måtte til slutt gi opp. Norske Lasse Kjus er irritert over avlysningen og mener at det ville vært mulig å sette i gang konkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi kunne ha gjennomført første omgang, men det så mørkt ut for den andre. Det ville vært forferdelig om vi måtte avlyse rennet etter fem løpere i andre omgang, sa Det internasjonale skiforbundets generalsekretær Gian-franco Kasper.

Blant løpere og ledere var det delte meninger om avlysningen. Tittelforsvarer Lasse Kjus var irritert.

Ikke ille

- Løypa var i brukbar forfatning og været var ikke så ille. Jeg forstår ikke avlysningen, for vi kunne kjørt renn her i dag. Jeg var veldig tent på å starte, sa Kjus, som for andre dag på rad måtte vende tilbake til hotellet med uforrettet sak.

- Dette minner veldig om VM i Morioka for fem år siden. Jeg håper bare at vi får avviklet alle rennene før OL-ilden slukkes.

I dag sto han i over en time med startnummer to og ventet på klarsignal til å starte i spesial-utforrennet. Til slutt ble også det rennet avlyst.

Veldig ille

- Det er ikke rart at Kjus ville kjøre. Han hadde startnummer en og ville hatt brukbare forhold. Det var mange groper i løypa, og de ville fort blitt verre, sa Østerrikes hovedtrener Hans Pum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer