Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjus irritert over slalåm-avlysning

HAKUBA (NTB): Mennenes kombinasjons-slalåmrenn ble i dag avlyst på grunn av kraftig snøvær. Arrangøren utsatte rennet flere ganger i håp om at det skulle slutte å snø slik at løypa kunne prepareres, men måtte til slutt gi opp. Norske Lasse Kjus er irritert over avlysningen og mener at det ville vært mulig å sette i gang konkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kunne ha gjennomført første omgang, men det så mørkt ut for den andre. Det ville vært forferdelig om vi måtte avlyse rennet etter fem løpere i andre omgang, sa Det internasjonale skiforbundets generalsekretær Gian-franco Kasper.

Blant løpere og ledere var det delte meninger om avlysningen. Tittelforsvarer Lasse Kjus var irritert.

Ikke ille

- Løypa var i brukbar forfatning og været var ikke så ille. Jeg forstår ikke avlysningen, for vi kunne kjørt renn her i dag. Jeg var veldig tent på å starte, sa Kjus, som for andre dag på rad måtte vende tilbake til hotellet med uforrettet sak.

- Dette minner veldig om VM i Morioka for fem år siden. Jeg håper bare at vi får avviklet alle rennene før OL-ilden slukkes.

I dag sto han i over en time med startnummer to og ventet på klarsignal til å starte i spesial-utforrennet. Til slutt ble også det rennet avlyst.

Veldig ille

- Det er ikke rart at Kjus ville kjøre. Han hadde startnummer en og ville hatt brukbare forhold. Det var mange groper i løypa, og de ville fort blitt verre, sa Østerrikes hovedtrener Hans Pum.

Østerrikernes heteste navn Hermann Maier sa seg lei for at det ikke ble renn, men da tenkte han ikke på seg selv.

- Jeg synes synd på alle mine fans som har reist helt til Japan, og har ventet forgjeves i to dager på å se meg kjøre, sa han.

Hektisk morgendag

Kombinasjons-slalåmen skal forsøkes avviklet i morgen i stedet. Kvinnenes super-G skal arrangeres som planlagt, men det skjer i pausen mellom omgangene i slalåm. Første omgang starter 00.30 norsk tid, andre omgang 04.15.

Mennenes kombinasjonsutfor, som var flyttet fra i dag til i morgen for å få øvelseskabalen til å gå opp, skyves ytterligere ut i OL-programmet. Torsdag skal medaljene fordeles.

Kombinasjonsslalåmrennet i dag er det andre alpinrennet, og den tredje konkurransen, i Nagano-OL som er blitt avlyst på grunn av dårlige værforhold.

NOK EN AVLYSNING:</B> Japanske soldater jobber med å rydde snø i alpinanlegget i Hakuba. I dag ble mennenes kombinasjonsslalåmrenn avlyst, og dermed blir det enda flere endringer i alpinprogrammet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!