Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjus kan miste superlegen

Lasse Kjus ble nummer fire i super-G i går. Bare sjukdom eller fall i de to siste rennene kan nå frata ham v-cupseieren totalt. Det blir verre å beholde landslagslege Ola Rønsen. Redningsmannen bak Kjuserns kjempesesong kan bli tvunget til å slutte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under VM i Vail fotfulgte Ola Rønsen en småsnufsende Lasse Kjus fra purring til sengetid. Helsa holdt, og Lasse dro hjem som alpinkonge med tre gull og to sølv. Både før og etter VM har Kjus rost Rønsen til himmels for hjelpen og rådene.

- Lasse har blitt flinkere til å ta vare på seg sjøl, sier Rønsen.

Det gjelder både i og utafor løypene.

Rønsen kom inn i alpinleiren i fjor sommer da helseplagede Lasse Kjus vurderte å legge opp. Men allerede nå kan det gå mot slutten på samarbeidet. 1. mai avsluttes stipendperioden Rønsen har benyttet til å fullføre doktoravhandlingen sin. Da må han tilbake til legestillingen på Toppidrettssenteret.

- Jeg vet ikke hva som skjer, sier han.

Dårligere tid

Det siste året har fleksibel arbeidstid gjort det mulig for Rønsen å reise med alpingutta og følge opp Kjus & co etter behov. Det blir langt verre å få dette til fra normaldagen på Toppidrettsenteret.

- Vi får se. Jeg sa da jeg begynte at det ble ett år av gangen. Nå må vi gjennom visse avklaringer i forhold til jobben, sier han. De avklaringene gjøres rett etter påske.

- Jeg har opplevd samarbeidet positivt, sier Rønsen, som var skiforbundets langrennslege helt til Inge Andersen ble ansatt som sportssjef i fjor vår.

Flink gutt

Rønsen er ikke med til v-cupfinalene i Sierra Nevada. Men før Kjus dro nedover fikk han klare helse-instrukser med i kofferten. Skjerf, hatter og tjukke jakker ble med til vårvarmen i Andalusia.

I går tok Lasse Kjus fjerdeplassen i super-G-finalen i Sierra Nevada, og gjorde kål på Østerrikes drøm om at Hermann Maier (7. plass i går) kunne vinne v-cupen for andre gang på rad.

- Jeg må fortsatt kjøre veldig bra i storslalåm, men det ser veldig bra ut nå, sier Lasse Kjus til NTB.

Hermann Maier sjøl depper, men har bare tilsynelatende gitt opp håpet:

- Jeg starter 99 prosent sikkert i slalåmrennet søndag, sier han.

Om ikke for annet, så i håpet om at Kjus tryner - eller ligger under dyna med bronkitt...

FRISK: En frisk Lasse Kjus ser lyst på verdenscupavslutningen. - Jeg må fortsatt kjøre bra i stor slalåm, men det ser veldig bra ut nå, sier han.