Kjus mot Maier i Kandahar-løypa

Garmisch-Partenkirchen: I Kandahar-løypa startet eventyret for kraftkjøreren Hermann Maier. I 1997 tok han sin første verdenscupseier i den fryktede utforløypa. Nå møter han Lasse Kjus i jakt på nye triumfer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er lettere å komme i rampelyset under VM. Her kjemper vi også om en sammenlagttittel i verdenscupen. For meg er det noe helt spesielt. Da vinner den beste alpinisten gjennom en hel sesong, sa Herman Maier som delte super-G-gullet i VM med Lasse Kjus. I utfor tok østerrikeren gullet alene.

Lasse Kjus leder verdenscupen sammenlagt med 1089 poeng, 35 poeng foran Kjetil André Aamodt og med Maier ytterligere ett poeng bak. Det blir et superjevnt oppgjør om sammenlagttittelen.

- Vi har alle fortsatt muligheten, og det eneste som synes sikkert er at det blir jevnt, sa Kjus, vinner av fem medaljer i alpin-VM i Vail. Ingen har tidligere klart den bedriften.

Rask, isete og ujevn. Det er Kandahar-løypa, regnet som kanskje den aller tøffeste i alpinsirkuset.

Flere tiltak er gjort for å bedre sikkerheten i Kandahar-løypa etter den tragiske ulykken da VM-vinneren Ulrike Maier mistet livet i et utforrenn i 1994.

(NTB-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer