Kjus neppe frisk til VM-start

Lasse Kjus kjører etter alle solemerker VMs super-G tirsdag. Men helt frisk blir han neppe.

- Vi jobber med å få Lasse friskest mulig. Men helt frisk blir han ikke på bare to dager, sa landslagslege Ola Rønsen til NTB i kveld.

En feberfri, men snufsete Kjus meldte forfall til dagens super-G-renn i Garmisch-Partenkirchen i dag på grunn av sykdom. I stedet dro han rett til VM-byen St. Anton, hvor han holdt seg på hotellrommet mens resten av troppen fikk med seg VMs åpningsseremoni.

- Lasse har en vanlig forkjølelse, som han har hatt mange ganger før. Så det er ikke veldig dramatisk. Det startet torsdag, og i går var han såpass dårlig at vi fant ut at det ikke var noen vits i å ta noen sjanser, fortalte Rønsen - som hadde foreskrevet slimløsende medisiner og saltvannsløsninger til pasienten - men ikke antibiotika.

Senga beste trening

Men avbudet i dag satte spekulasjonene i gang: Skulle VM-kongen fra 1999, som fikk hele forrige sesong spolert av sykdom, gå glipp av sjansen til å vise seg fram i VM en gang til?

Kjetil André Aamodt var ikke så veldig bekymret på kameratens vegne.

- Jeg tror bare Lasse sparer seg litt. Han blir lett syk, men han er jo sånn at jo mer han ligger i senga, desto fortere kjører han på ski, sa Aamodt.

Samme i 1999

Også før VM i Vail for to år siden slet Lasse Kjus med sykdom. Han var plaget av luftveisinfeksjoner. Likevel kom han tilbake i Vail med medaljer i alle de fem øvelsene. Da ble han historisk.

Forskjellen fra den gang til nå er at han hele tiden kjørte fort i 1999. Denne sesongen har prestasjonene vært mer variable.

- Jeg har fått et forkjølelsesvirus, men det kjennes ikke så vel dig dårlig ut, og jeg må bare være positiv i forhold til VM, sa Lasse Kjus til TV2.no i formiddag.

Han understreket at det ikke var snakk om noen alvorlig sykdom, og ingen i den norske alpinledelsen er særlig bekymret for Kjus'ern i forhold til VM-startene.

(NTB)

UTAFOR:Mens resten av laget var på VMs åpningsseremoni, dro en snufsete Lasse hjem til senga