Kjus og Aamodt utsatte USA-reisen

Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus og de andre norske alpinistene på herresiden utsatte avreisen til USA etter at snøen kom til Norge.

- Det var meningen vi skulle reist over sist helg, men i og med at snøen kom og vi fikk så flotte forhold her hjemme, valgte vi å gjøre om på planene. Nå reiser vi ikke over før mandag, sier sjeftrener Atle Skårdal til NTB.

De norske verdenscupkjørerne på herresiden har forberedt seg i Hemsedal den siste uken. Treningen har vært veldig bra, forholdene suverene, og dessuten har løperne fått vært lenger hjemme. Det betyr mye for utøvere som reiser i utlandet det meste av året.

Sesongen innledes for alvor med storslalåm og slalåm i Park City i Utah midt i neste uke. Deretter skal løperne kjøre ytterligere renn i USA og Canada før kursen settes tilbake til Europa igjen i desember. Da er det renn i Val d'Isere i Frankrike og i Nord-Italia.

De kvinnelige verdenscupkjørerne er allerede på plass i USA, i Winter Park.

- Treningen har vært brukbar, forteller trener Erik Skaslien til NTB, og det er ingen skader eller sykdom å rapportere om verken blant mennene eller kvinnene en uke før verdenscupen tar til for alvor.

(NTB)