Kjus og co. mister hovedsponsor

Statoil sier opp sponsoravtalen sin med alpinlandslaget for menn. Siden 1996 har alpinistene fått 36 millioner kroner fra oljeselskapet, men til våren er det slutt.

- Det ligger ikke noe dramatikk i dette, og det er heller ikke overraskende at Statoil nå sier opp avtalen som har løpt i seks år, sier skipresident Jan Jensen til NTB.

Han slår fast at det er en viktig sponsor som blir borte, og for skiforbundet og alpinkomiteen blir det en stor utfordring å skaffe ny hovedsponsor.

Det var jubel i ski-Norge da Statoil ble hovedsponsor for alpinistene for snart seks år siden. Avtalen som ble inngått den gangen var både langsiktig og økonomisk svært attraktiv.

At den også ble fornyet etter de tre første årene gjorde sitt til at alpingutta fikk veldig stabile forhold å jobbe under. Men nå sier Statoils informasjonsdirektør John Ove Lindøe sier at selskapet vil bevilge seg en tenkepause før nye avtaler inngås.

- Når det gjelder alpint for menn, er dette et veldig profilert lag. Derfor håper jeg ikke det skal by på altfor store problemer å skaffe dem en ny, solid avtale, sier Jan Jensen.

(NTB)