Kjus operert i dag

- Litt kjedelig, sier Lasse Kjus etter operasjonen. Han er korsbåndskadd.

(Dagbladet.no): I dag ble Lasse Kjus kneoperert på en klinikk i Oslo. Dermed er han ferdig for sesongen.

I Dagbladet i dag uttalte alpinlege Arne Kristian Aune at Kjus kunne fortsette jakten på seieren totalt i verdenscupen, selv med en meniskskade.

Nå viser det seg at skaden er mer alvorlig. 33-årige Kjus har ikke bare meniskskade, han har også delvis skader på korsbåndet, melder NRK.

Det er korsbåndskaden som gjør at han er ute for resten av sesongen.

- Han hadde en meniskskade. Den var ikke særlig stor, men en del av menisken måtte fjernes. Han hadde også noen rifter litt lenger inn i kneet, men disse ble bare stimulert for å gro raskere, sier Aune på en pressekonferanse ifølge NTB.

Kjus pådro seg skaden i høyre kne under det klassiske utforrennet i Kitzbühel sist lørdag. Bare to dager tidligere vant han tilsvarende utforrenn og gikk til topps i v-cupen.

Og søndag stilte han opp i slålåmdelen av kombinasjonen - og endte på tredjeplass.

Det var først i går, da han måtte avbryte utfortreningen og reise til Oslo, at han forsto at skaden måtte undersøkes skikkelig.

Besøket hos legene endte med operasjon og adjø til verdenscuptrofeeet.

Kjus var omtåket, men likevel i humør etter operasjonen.

- Det er litt kjedelig, men nå er det en gang skjedd og det kunne vært enda verre. Skadene jeg har kan lege seg, og da tror jeg kneet kan bli helt optimalt igjen, sier Kjus.

KJØRTE SKADD:</B> Lasse Kjus sikret seg 3. plassen i kombinasjonen søndag - etter at han skadet kneet i et hopp dagen før.