Kjus på andreplass

Én uke etter «fadesen» i Val d'Isere fikk de norske alpinherrene all surmuling til å forstumme med en strålende laginnsats i Val Gardena fredag: 2., 6. og 12. plass!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var nesten i tråd med utfortrener Marius Arnesens bråkjekke forhåndstips, der han spådde tre norske blant de ti beste. Hadde det ikke vært for Kenneth Sivertsens akrobatiske rotasjon halvveis, ville Arnesen hatt sine ord i behold.

Nå ble Sivertsen nummer 12 og Kjetil André Aamodt nummer seks, mens de siste årenes fartsener Lasse Kjus vendte tilbake i verdenstoppen igjen med sin 2. plass, bare slått med 16 hundredeler av hjemmefavoritten Kristian Ghedina.

_|Jeg er kjempefornøyd. Nå slipper jeg å sitte og gruble dag etter dag på hva jeg gjør feil og hva jeg skal gjøre annerledes, sa Kjus, som hadde to forklaringer på den voldsomme nivåhevningen fra sist helgs 26. plass: - Jeg kjørte med nye støvler, som fungerte mye bedre. Dessuten har vi hatt en veldig god treningsuke her. Det hjelper på skifølelsen å trene og prøve seg fram på litt forskjellig underlag, og ikke bare sette på seg skiene og dundre utfor i renn etter renn, fortalte Kjus, som trives godt i Val Gardenas utforløype der han vant i 1998 og ble nummer to i 1999.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer