Kjus raskest på trening

Lasse Kjus er tilbake for fullt. I går var han raskest i utfortreningen i canadiske Lake Louise.

Superalpinisten fra Siggerud, som vant to gull og tre sølv i VM i Vail for snart to år siden, fulgte verdenscupen via tv-skjermen i fjor på grunn av problemer med luftveiene. Han ble slått ut av en kraftig luftveisinfeksjon i desember og kom aldri tilbake i løypa igjen.

Men nå ser det ut som om alle problemer er ryddet av veien. Han måtte riktignok stå over sesongåpningen i Sölden, men har holdt seg frisk i USA og ser virkelig ut til å ha fått fart på skiene før den første store fartsfesten i år, utforrennet i Lake Louise lørdag.

Han slo sveitseren Didier Cuche med to tideler på treningen torsdag, og i tillegg stilte han storfavoritt Hermann Maier helt i skyggen. Maier endte på en 17. plass og var over sekundet etter Kjus.

Trening

Men det er forskjell på trening og konkurranse, og det er veldig forskjell på hva de enkelte legger i en treningsomgang. Likevel er det ikke til å komme fra at som regel er de beste på trening også best i selve rennet.

Kjus innledet treningen i Lake Louise med en 10. plass onsdag i den første gjennomkjøringen. Det tyder på at han har funnet seg svært godt til rette i traseen, der landslagssjef Atle Skårdal gikk til topps for noen år siden.

Ved siden av utforrennet i Lake Louise lørdag skal det også kjøres super-G på det canadiske skistedet søndag.

Ved siden av Lasse Kjus var det canadieren Cary Mullen som fikk størst oppmerksomhet torsdag. 30-åringen, som er den siste canadier som er gått til topps i et verdenscuprenn, fortalte etter torsdagens trening at han gir seg i verdenscupsammenheng.

(NTB-Reuters)

RASKEST: Lasse Kjus var raskest på gårsdagens trening.