Kjus satser alt på comeback

- Jeg skal satse alt på å komme tilbake igjen som en av verdens beste alpinister, sier Lasse Kjus. Les Lasses unnskyldning til Idretts-Norge.

- Jeg føler at jeg er nødt til det nå etter det som har skjedd. Diskusjonen rundt mine uttalelser skal ikke bli stående som min avskjed med Ski-Norge, sier Kjus til Dagbladet.

  • Gjennom hele helga og i hele går har det vært møter mellom Lasse Kjus og representanter for Norges Skiforbund og alpinkomiteen.
  • Partene har snakket gjennom alt som har skjedd, alle uttalelsene og etter det Dagbladet forstår, har både Lasse Kjus og tillitsvalgte tatt selvkritikk for at saken kom helt ut av styring der det bl.a. ble truet med straffereaksjoner.

Usikker

Etter avklaringsrundene sendte alpinkomiteen i går kveld ut en pressemelding hvor man redegjorde for den enigheten som ble oppnådd.

Lasse Kjus sier til Dagbladet at han likefullt er svært usikker på når han kommer til å stå på ski igjen.

- Jeg vet rett og slett ikke når jeg kan være tilbake i løypa. Jeg går fortsatt på penicillin og sliter. Nå skal jeg bare ta det helt med ro og komme til hektene igjen psykisk og fysisk.

- Føler du at misforståelsene er ryddet av veien?

Brevet fra Lasse Kjus
Brevet fra Lasse Kjus Vis mer

- Vi har hatt flere møter. Det kan ligge flere misforståelser i lufta. Det viktigste nå er at jeg har innstilt meg på å jobbe med å rette opp det som er blitt ødelagt.

Mer bevisst

- Hva har du lært av denne saken?

- Det må være at jeg blir langt mer bevisst på hva jeg sier og på hvilken måte jeg sier ting. Denne saken er bare trist, ikke bare for meg selv, men for mange andre som har følt seg truffet. Det var aldri intensjonen fra min side.

Lasse Kjus tar selvkritikk for at intervjuet i Scanorama ble publisert.

- Det burde aldri ha vært offentliggjort. Det er mitt ansvar, sier Kjus.