Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjus slått ut av sår hals og stygg hoste

ADELBODEN, SVEITS (NTB): Lasse Kjus kom aldri til start i storslalåmrennet i Adelboden i dag. Etter å ha slitt et par dager med sår hals, slo influensaen ut for fullt i går kveld. I steden for to omganger storslalåm, ble det en lang dag i senga for Kjus'ern, som fulgte rennet på fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han fikk se østerrikeren Hermann Maier vinne nok en suveren seier. Denne gangen var verdenscuplederen 1,24 sekund raskere enn hjemmefavoritten Michael von Grünigen. For femte gang på rad vant østerrikeren et verdenscuprenn. Det kan derfor knapt kalles annet enn ventet. Det som var overraskende i Adelboden var at den sveitsiske veteranen Paul Accola tok tredjeplassen.

- Jeg hadde ingen muligheter til å starte i dag, men jeg håper jeg blir kvitt dette svineriet så raskt som mulig, for det er ikke mye moro å ligge til sengs, når jeg i steden skulle jaktet på formen og verdenscuppoeng, sa Kjus til NTB.

Han ble ikke skremt av det han så via tv-skjermen i Adelboden. Hermann Maier vant suverent, men Kjus er ganske sikker på at det er mulig å kjempe jevnt med ham.

Ingen kjører bra

- Det er klart det er mulig å ta opp kampen mot Maier. Akkurat nå kjører han mye bedre enn alle oss andre, men det er ingen som kjører spesielt bra i år. Maier får til kjøringen sin. Det gjør ikke vi andre, sa Kjus.

Han var imponert over Tom Stiansen i andre omgang - helt til han bommet kraftig midtveis ned i traseen.

- Tom kjørte nesten like bra som Maier til han gjorde feil. Det viser at det går an å slåss med ham, slo Kjus'ern fast.

Stiansen var forresten veldig fornøyd med første omgangen sin, da han kjørte inn til 21. plass. Like tilfreds var han naturlig nok ikke at det hele var over. Han gjorde en feil som førte til at han tilslutt endte på 22. plass av de 24 som fullførte rennet.

- Førsteomgangen min var oppløftende. Det er godt å føle at jeg får litt tak på storslalåmkjøringen igjen, og det er fint å kjenne at det går framover når jeg kommer bakfra, sa Stiansen.

Ikke lyst

Men for Lasse Kjus ser det ikke så lyst ut. Han kjørte ut i super-G-rennet i Schladming i helgen, og nå er han slått ut av influensa. Tidligere i sesongen har han også slitt kraftig.

- Jeg går på vitaminer og hostesaft og håper selvsagt jeg skal bli kvitt denne sykdommen så raskt som mulig, for med tanke på det som skal skje senere i år er det lite gunstig å bli syk akkurat nå, sa Kjus.

Han kommer til å kjøre så mange renn som mulig før OL, men det synes temmelig sikkert at han kommer til å stå over konkurransene i Garmisch-Partenkirchen helgen før OL starter. Det er trolig at Kjetil André Aamodt også kommer til å følge den samme planen som Kjus.

Neste renn i verdenscupen blir to utforrenn i Wengen fredag og lørdag. Deretter flytter sirkuset seg til Veysonnaz der det skal kjøres slalåm både søndag og mandag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!