Kjus sliter med kneet

Lasse Kjus sliter med kneproblemer snaue to måneder før sesongen dras i gang igjen i franske Tignes i slutten av oktober.

Det er et såkalt «jumper's knee» som har skapt vansker for fjorårets verdenscupvinner, og årsaken er at han ble litt for ivrig på trening på sensommeren.

- Lasse har hatt problemer med denne skaden de siste fem årene. Han ble litt ivrig på trening og da blusset det opp igjen for en tid siden, og det var så alvorlig at han ikke kunne være på ski på den siste samlingen vi hadde, sier barmarkstrener Kjetil Vigre til NTB.

Kjus'ern vant medaljer i alle de fem grenene i alpin-VM i Vail sist vinter. Det ble gull i både storslalåm og kombinasjonen. I tillegg vant han verdenscupen etter å ha avgjort mot Kjetil André Aamodt i cupavslutningen i spanske Sierra Nevada.

- For å redde kneet går det meste av dagen med til rehabilitering akkurat nå, men jeg er sulten på mer suksess, selv om siste sesong var vanvittig bra, sier Lasse Kjus.

Vil ta tid

- Det går litt bedre for Lasse nå, men han er avhengig av daglige behandlinger, og det vil ta tid for ham å bli kvitt disse problemene, slår Vigre fast.

Det er Oddvar Knutsen på Toppidrettssenteret som har ansvaret for den daglige behandlingen av Kjus, og han prøver ut en ny behandlingsmetode for denne typen skade.

- Jeg har veldig tro på den metoden som blir brukt, og allerede merker jeg stor framgang. Derfor har jeg et håp om å komme på ski på samlingen på Juvass 14. september. Da vil jeg får testet hvordan kneet fungere når jeg er på ski, sier Kjus.

- Lasse trener knallhardt selv om behandlingen pågår, men det blir ikke tatt stilling til hva han skal gjøre på samlingen på Juvass før i slutten av neste uke, sier Vigre.

Taper styrke

- Selv om Lasse er med på det meste av barmarkstreningen er det ikke til å komme fra at han taper en del styrke, sier Vigre.

Selv om Kjus'ern har hatt problemer med kneet de siste årene, er han veldig stolt av at han som den eneste av toppalpinistene aldri har behøvd gjennomgå noen kneoperasjon. Det er ikke der han har hatt de største problemene rent medisinsk.

Men Kjus har slitt med bihuleproblemer, og det er ikke mer enn halvannet år siden han måtte på operasjonsbordet for å få rensket opp i luftveiene i nesa. Nå er det problemet blitt mye bedre, men i steden sliter han altså med kneet.

Også Kjetil André Aamodt har hatt kneproblemer i sommer, men ikke på langt nær så alvorlig som Lasse Kjus.

(NTB)