Kjus stjal kongens seiler

Andreplassen i verdenscupfinalen i super-G var lykken og betyr en sesong til. Da skulle Lasse Kjus normalt gledet seg til å møte kongen. Men ikke i går.

KVITFJELL (Dagbladet): Kjus var litt smånervøs før majestetmøtet i VIP-teltet. Grunnen er at han har rappet en av kong Haralds beste seilere.

- Han heter Hans Christian Grande og seilte med kongen i fjor, sier Kjus til Dagbladet.

Og gliser.

- Nå er han min. I sommer skal han seile på min båt. Og det alt handler om, er å ha det gøy. Jeg gleder meg til vi kommer i gang.

Tidlig lunsj

Kong Harald hadde tidlig lunsj med den nye Kvitfjell-eieren Bjørn Erik Borgen og andre da Lasse Kjus kom til bordet fra premieutdelingen. Med et jovialt klapp på den kongelig rygg ønsket han kong Harald lykke til med sesongen.

- Jeg har hilst på ham før, og det var naturlig at vi snakket seiling, sier Lasse Kjus.

- Og overgangen på mannskapsfronten?

- Den ble ikke nevnt, he-he.

Tilbake

Men man snakket om Kjuserns verdenscup-comeback på Kvitfjell - hans første pallplassering siden andreplassen i Val Gardenas utfor 14. desember 2001. Og man gledet seg. For skilykken er høy i alle leirer når en stor skiløper viser at han fortsatt kan. På tross av all sjukdom og utstyrsmotgang.

- Jeg har hatt mange stunder der jeg lurte på om jeg var bedre til å spille golf enn å kjøre på ski, sier Lasse Kjus.

- Og jeg kan ikke her og nå si med ett hundre prosents sikkerhet at jeg tar en sesong til.

Men:

- Det blir i hvert fall mye lettere å tenke positivt etter et resultat som dette.

En solskinnsgutt

Og derfor tar Lasse Kjus en sesong til. Når han får tenkt seg om. Gårsdagens tvil handlet nemlig mest om at han ikke vil bli tatt i løgn. For etter å ha lurt på om han hadde mistet alt, fikk han den bekreftelsen han trengte i Kvitfjell i går formiddag.

Det var ingen nedtur å bli slått av Stephan Eberharter, verdens beste alpine skiløper, da han sto der og så ut som en vinner.

- Det var en utrolig deilig følelse å være oppi der igjen, sier Lasse Kjus.

- Det er jo ganske lenge siden sist - det har vært en forferdelig sesong. Men snart skal jeg reise sørover for å spille golf, og til sommeren skal jeg jobbe hardt med alle fire disipliner.

- Så du tar altså en sesong til?

- La meg si det sånn: Jeg håper jeg kan kjøre en vinter til og levere resultater. Men blir det mye regnvær, så gidder jeg ikke mer.

KLAPP PÅ SKULDEREN: Lasse Kjus har rappet en av kong Haralds beste seilere og ønsker majesteten lykke til med sommerens regattaer. Det var bare én norsk vinner i Kvitfjell i går. PS: Bildet er tatt før lunsj...