Kjus: Tett, men fornøyd

Lasse Kjus sliter fortsatt med sår hals og tett nese, men kjørte likevel inn til sjetteplass i storslalåmrennet i Kranjska Gora i dag. Han ble best av de norske og var brukbart fornøyd etter 14 dagers treningsavbrekk i forbindelse med juleferien.

- Jeg lever nok litt på overskuddet etter det lange avbrekket, men i og med at jeg fortsatt ikke er helt frisk kommer jeg nok ikke til å kjøre alle rennene denne uken. Det jeg har bestemt meg for er å kjøre slalåmrennet her i Kranjska Gora i morgen. Deretter får jeg gjøre opp status, sa Lasse Kjus til NTB etter dagens verdenscup.

Kjetil André Aamodt tok sjuendeplassen, mens Harald Christian Strand Nilsen tilslutt ble nummer 19. Det var bare disse tre av nordmennene som fikk kjøre finaleomgangen.

Italieneren Patrick Holzer tok sin andre verdenscupseier, og den første i storslalåm. Han var nær ved å lykkes i Alta Badia like før jul også, men da ble Michael von Grünigen for sterk i andreomgang. I dag var det ingen som kunne true Holzer, som kom fra sjetteplassen etter førsteomgangen og kjørte en imponerende finaleomgang. Han henviste østerrikerne Christian Mayer, Hans Knauss og nykomlingen Benjamin Raich til plassene bak seg på resultatlisten.

Litt slapp

- Jeg er egentlig bra fornøyd med det jeg presterte her, men kjørte litt for slapt i andreomgangen. Da var det lettere enn jeg trodde, og kjøringen min ble for forsiktig, sa Kjus.
Han fikk roen over kjøringen sin i andre omgang og var fornøyd med det.

- Det passer meg bra å kjøre økonomisk og rolig. Jeg må slappe litt av underveis for å få litt oversikt, men det er likevel ikke til å komme fra at det først og fremst er en dose ekstra selvtillit jeg trenger for å kjøre på topp i storslalalåm, sa Kjus'ern.

Han vant storslalåmrennet i Kranjska Gora i 1996, men siden den sesongen har han ikke fått det til å klaffe i den gamle norske paradegrenen. I så måte var tirsdagens renn oppløftende.

- Kjus'ern kommer rett fra sykesengen og kjører det beste storslalåmrennet han har prestert på flere år. Det forteller at det er vanskelig å vite hvordan saker og ting utvikler seg, sa Kjetil André Aamodt til NTB. Han kjørte selv en god og en mer middels omgang i Kranjska Gora.

(NTB)