Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjus tilbake på pallen

Lasse Kjus er tilbake på seierspallen, og med andreplassen i utforrennet på Kvitfjell i dag tok han også kraftig innpå Kjetil André Aamodt i kampen om verdenscuptrofeet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skiller det bare 16 poeng mellom de to nordmennene, mens østerrikeren Hermann Maier er i ferd med å bli frakjørt. Han kjørte inn til en skuffende 11. plass i dag.

Opp mot maksimalt

- Det fungerte greit for meg i dag, jeg er veldig fornøyd med dette, sa Lasse Kjus. Han klarte å kjøre betraktelig mer aggressivt enn tilfellet var fredag, da han ble skjøvet ut av seierspallen med noen små hundredeler av Kjetil André Aamodt.

- Jeg var misfornøyd etter kjøringen igår, for da følte jeg ikke at jeg fikk tatt ut det jeg er god for. I dag var det helt annerledes, nå kjørte jeg opp mot det jeg virkelig kan, sa Kjus.

Uheldig Aamodt

Han ble slått av østerrikeren Andreas Schifferer, som tok sin andre utforseier i Kvitfjell-traseen. Det er tydelig at han har fått god fart på skiene sine i sesongavslutningen.

Kjetil André Aamodt fulgte opp med femteplass i dag, men han var uheldig og måtte kjøre to ganger. Etter at rennet var satt i gang, måtte arrangørene avbryte etter at fire løpere hadde vært utfor. Tåke og snø gjorde det umulig å kjøre under forsvarlige forhold.

Synd

- Det var synd med Kjetil som måtte kjøre to ganger, for det er ikke til å komme fra at skiene blir dårligere etter en gjennomkjøring. Skiene blir på en måte oppbrukt, og går ikke like fort, sa Kjus.

Nå er det bare verdenscupen totalt som teller, men Kjus'ern selv sier at han ikke tenker så mye på den.

- Det gjelder å kjøre fort på ski i hvert eneste renn, det er det eneste jeg fokuserer på nå. Selvfølgelig klarer jeg ikke helt å la være å tenke på sammenlagtcupen, for dere spør meg jo om den hele tiden. Det betyr likevel mer for meg å vinne renn, først da blir det moro å vinne verdenscupen, sa Kjus, som var verdenscupvinner i 1996. To år tidligere stakk Kjetil André Aamodt av med trofeet.

I år virker det temmelig klart at verdenscuptrofeet kommer til å gå til en av dem, og det er de enige i selv også.

(NTB)