Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjus tok første stikk

Lasse Kjus tok første stikk etter utforrennet på Kvitfjell i dag. Han avgjorde definitivt kampen om utforcupen, men likevel gjenstår den viktigste kampen for sesongen; bikkjeslagsmålet om verdenscupen totalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjus benyttet dagen i dag til å passere Hermann Maier og rykke opp på andreplassen, men samtidig tapte han noen poeng i forhold til Kjetil André Aamodt.

- Nå ser det ut som om Kjetil kommer til å bli den hardeste utfordreren min i verdenscupen, sa Kjus etter dagens utforrenn. De to nordmennen knuste Hermann Maier som er både sliten og umotivert, men det skiller likevel ikke mer enn 72 poeng mellom dem. Det er ikke mye når det gjenstår seks renn og skal kjøres om 600 poeng.

Fornøyd

Kjus var brukbart fornøyd med fjerdeplassen fredag, men det skulle da også bare mangle etter det lange sykdomsavbrekket han har hatt etter VM i Vail.

- Nå håper jeg bare at jeg har krefter nok til å gjøre en skikkelig bra innsats lørdag også, sa Kjus, som vet at hvert eneste lille ekstrapoeng han kan sikre seg i forhold til Aamodt og Maier kan være gull verd i kampen om verdenscupseieren.

Tapte nederst

- Jeg tapte en del nederst i dag. Det kom av at jeg gjorde et par feil og klappet litt sammen mot slutten, sa Kjus, som innrømmet at han kanskje er litt rusten etter det lange sykdomsavbrekket.

Men han kjørte inn til fjerdeplassen på en dag som på ingen måte var optimal, og det er selvsagt en styrke. Nå er han helt kvitt sykdommen, og alt tyder på at han bare kommer til å kjøre bedre og bedre fram mot de rennene som skal avgjøre verdenscupen i neste uke i Sierra Nevada.

Av de seks rennene som gjenstår i verdenscupen denne sesongen er det to super-G-renn og et i storslalåm, og dette er disipliner der Hermann Maier er veldig sterk. Derfor gjelder det for de to nordmennene å skjerpe seg spesielt i disse rennene. Det første super-G-rennet kommer på Kvitfjell allerede søndag.

Tøft

Ingen er enige om hvem som kommer til å stå som verdenscupvinner etter det siste storslalåmrennet i Sierra Nevada neste søndag, men alle er enige i at det kommer til å bli tøft og tett.

- Det går i bølger, og i dag var Hermann Maier nede i en bølgedal, men han kommer helt sikkert sterkere tilbake, sa Andreas Schifferer fredag. Han understreket at Maier er spesielt god i super-G, så før Schifferer vil si noe mer om den totale verdenscupen og kampen mellom Kjus/Aamodt og Maier, vil han avvente resultatet søndag.

Både Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt surfer på en medgangsbølge, og det er deres beste våpen i kampen mot Hermann Maier. Østerrikeren på sin side sliter med motivasjonen i tillegg til at han føler seg sliten. Kanskje det er det som til syvende og sist kommer til å knekke Maier når verdenscupsirkuset går inn i sin siste uke denne sesongen.

(NTB)

<B>FORNØYD:</B> Lasse Kjus var fornøyd med sin egen fjerdeplass i dag. Han føler seg fortsatt litt 'rusten' etter det lange sykdomsavbrekket.