Kjus vant Super-G

Lasse Kjus kjørte et fantomrenn og tok sin første v-cupseier på tre år.

Kjuser'n sleit til tider voldsomt i fjorårssesongen, med både helse og utstyr. Nå er det ingen tvil lenger - alpinveteranen er tilbake for fullt.

Siggerud-gutten kjørte et strålende Super G-renn i Val Gardena i dag. 32-åringen var silkemyk på snøen og suste ned til ny bestetid med 1,36,94 i de italienske alpene.

Tre numre etter kom Hermann Maier. 48 hundredeler for seint.

Så v-cupvinneren fra i fjor, Stephan Eberharter. Østerrikeren var ett tidel for treig. Andreplass til Eberharter, tredje til Maier.

Ingen kunne true Kjus, som tok sin 15. verdenscupseier i dag.

- Det som er vanvittig godt er å føle at tingene begynner å fungere slik jeg ønsker i løypa. Det som har vært tidligere er at jeg ikke er kommet i den posisjonen som jeg ønsker og er blitt helt slått ut av stilling.

- Nå hadde jeg en trygg og fin posisjon hvor jeg kunne angripe, og det er en kjempegod følelse. Det har vært noen år siden, sa Lasse Kjus til NTB.

Det har Kjus rett i. Det er tre år siden sist, da han vant kombinasjonen i Kitzbüehl. Sin siste Super G-seier fikk 32-åringen i Vail for åtte år siden.

For to uker siden var det Bjarne Solbakken som kuppet v-cuprennet i Beaver Creek og sørget for Norges første Super G-seier siden 1996.

Det må ha inspirert Kjus. Nå er han tilbake i god, gammel mesterskapsform.

Solbakken kjørte inn til 12. plass, som tredje beste nordmann. Han ble slått Aksel Lund Svindal som overrasket med en sterk 6. plass i Val Gardena fra tidlig startnummer.

Og på tampen av sesongen er trolig også beinopererte Kjetil Aamodt tilbake i løypene.

Snakk om alpinlag.

I morgen kjører Kjus utfor i Italia. Nå er han favoritt.

GAMMEL OG GOD:</B> Lasse Kjus vant i Val Gardena, hans første Super G-seier på åtte år.
<B>VANT FORRIGE RENN:</B> Bjarne Solbakken.