Kjus vant utfor - igjen!

Lasse Kjus fleipet med at han la igjen hjernen på start. Derfor tok han sin andre strake verdenscupseier i utfor i Val Gardena i dag etter å ha kjørt som om det var på skinner.


VINNER IGJEN: Den suverene alpinkongen Hermann Maier (t.v) frykter Lasse Kjus (t.h) i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen. Bildet er fra Val d'Isere - hvor Kjus vant utforen forrige helg.


I FORM: Lasse Kjus er igjen tilbake i superform etter to dårlige sesonger.

- Jeg ga alt og lot det stå til, men når jeg står og ser på resultattavla må det ha vært et godt løp, sa Lasse Kjus etter rennet.
Han gjennomførte et perfekt renn, gjorde ingen feil og slo toeren Werner Franz fra Østerrike med 91 hundredeler. Samtidig benyttet han sjansen til å ta ledelsen i verdenscupen.


I FORM: Lasse Kjus er igjen tilbake i superform etter to dårlige sesonger.

Imponerte«Herminator»


Fra start nummer 14 suste Kjus i mål til en tid som gjorde at han utklasset konkurrentene med alle de sterke østerrikerne i spissen. Hermann Maier, verdenscupvinneren fra i fjor, ga seg ende over. Han ga uttrykk for at han var veldig imponert over Kjus'erns kjøring og slo fast at nordmannen er uslåelig i utfor i øyeblikket.
- Det gikk veldig greit for meg i dag, og jeg fikk til det jeg hadde bestemt meg for på forhånd, selv om det var veldig glatt i enkelte partier av løypa, sa Kjus. Han mente han hadde klart å kjøre veldig kompakt. Det var den taktikken han pønsket ut i de to offisielle treningsomgangene han har vært gjennom, dog uten å imponere.

- Jeg skjerper meg aldri til treningsomgangene. Nå har jeg vært med så lenge, og derfor vet jeg at det ikke teller stort å gjøre det bra på trening. Dessuten koster det veldig mye krefter å mobilisere til rennene. Dersom jeg skulle ha gjort det også i treningsomgangene ville overskuddet blitt borte, slo Kjus'ern fast.

Utklassing


Kjetil André Aamodt fulgte opp med en fin femteplass, mens kometen Audun Grønvold ble nummer 11. Dermed klarte han å bevise at femteplassen fra Val d'Isere forrige uke ikke var noe blaff. Han har dessuten kjørt veldig bra på trening i bakken i Val Gardena, så ingen var særlig overrasket over Grønvolds sterke innsats.
Den norske dominansen var stor, og det er helt tydelig at nordmennene virkelig har fått tak på utfordisiplinen i år. At ungguttene følger opp så bra er også gledelig.

God harmoni


- Vi har veldig god harmoni i laget akkurat nå. Humøret er på topp og vi nyter livet alle sammen, sa Kjus etter seieren i dag. Han tok sin andre seier av to mulige i verdenscupen i utfor denne sesongen.

I Val d'Isere forrige lørdag klaget østerrikerne over at værforholdene favoriserte Kjus. Ingen nevnte noe slikt i Val Gardena i dag, for da var forholdene like for alle. -Årsaken til at jeg kjører så bra i utfor akkurat nå er at jeg legger igjen hjernen på start, fleipet Kjus overfor NTB etter at den verste viraken hadde lagt seg i målområdet. Men han viste også at han har en veldig seriøs side og la raskt til at han føler seg veldig trygg når han kjører utfor i øyeblikket.
Han vant sin niende verdenscupseier, og den tredje norske i bakken i Val Gardena. Tidligere har Erik Håker og Atle Skårdal gått til topps i denne bakken med «kamelpuklene» som det mest typ iske trekket.
Allerede i morgen er det nytt utforrenn i Val Gardena. Da det er det virkelige Gardena-rennet som går av stabelen, for den seieren Kjus sikret seg fredag var i rennet som egentlig skulle ha gått i Whistler Mountain i slutten av november, men som måtte avlyses på grunn av håpløse værforhold.
(NTB)