Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjus vil heller trene

Lasse Kjus sliter med bihulene og mangler skitrening. Derfor har han bestemt seg for å droppe flere renn for å finne tilbake til fjorårsformen.

BEAVER CREEK (Dagbladet): I går ble det 11. plass til Aksel Lund Svindal og 14. plass til Lasse Kjus. Kjedelige resultater i super-G for de norske alpintgutta. Fjorårsvinner i samme løypa, Bjarne Solbakken, havnet helt nede på 22. plass. Lasse Kjus tapte trolig en plassering blant de fem beste da han gikk altfor rett på en av svingene.

-  En kjempebom som tok ned farta. Jeg gikk for rett på og tapte nok et halvt sekund. Prøvde å være aggressiv i dag, og risikere litt. Men derfor feilet jeg der oppe, sier han.

Også Aksel Lund Svindal tapte stort på en feil langt oppe i løypa. Fartstrener Marius Arnesen bekrefter at det var helt bevisst å kjøre helt på grensa i går. Dette på grunn av Kjus' kroniske bihuler. Lund Svindal og Solbakken har skrantet med feber i flere dager.

-  Vi er ikke helt i toppen på grunn av helsesituasjonen, og visste egentlig før rennet at vi måtte ha en litt heldig dag for at en av løperne skulle henge med i toppen. Lasse gjorde en feil akkurat der jeg sto. Der skulle han kjøre en rå linje. Det hadde vi planlagt. Vi måtte kjøre en råere linje enn de andre for å henge med oppe der. Da måtte vi ta litt sjanser, sier han.

Bare Kjetil Aamodt er helt frisk av de norske håpene. Men han har et godt stykke igjen til maksnivået som følge av ankelskaden, og ble nummer 19 etter kjøring han sjøl beskrev som «stressa».

Står over

For Lasse Kjus står bare storslalåm i morgen igjen her i USA. Han dropper utforen i dag på grunn av bihulene, og har også bestemt seg for å stå over utforen i Val d'Isere neste helg.

-  Jeg er så treg i omstillingen når jeg reiser mellom kontinentene. Jeg trenger litt mer tid enn andre. Derfor tar jeg de fem dagene ekstra, sier han til Dagbladet.

Kjus har hatt en trå sesongstart på grunn av sjukdom, men føler sjøl at det skal lite til for å finne tilbake fjorårsnivået der han var helt i teten før han ble skadd.

-  Jeg har vært mye forkjøla og begynte å dra på meg en liten bihulebetennelse før v-cupåpninga i Sölden. Det har jeg slitt litt med hele tida siden. Derfor har det gått opp og ned.

Han har knapt stått på ski bortsett fra renndagene.

Snart tilbake

-  Det har blitt altfor lite på ski siste tida nå. Har mistet altfor mange dager. I løpet av de ti skidagene før Lake Louise hadde jeg bare to skidager. Nå må jeg komme meg til hektene, sier han

-  Kan du komme tilbake i toppen allerede til Val Gardena like før jul?

-  Ja, jeg tror det. Når vi får litt mer utfordrende løyper, så skal jeg være tilbake.

I går tapte Bode Miller sitt første renn for sesongen. Han feilet i samme sving som Kjus, og ble nummer to bak overraskelsesmannen Stephan Görgl fra Østerike.

AGGRESSIVT: Lasse Kjus forsøkte å være litt rå, men det kostet ham en bom - og en bedre plassering. Nå vil han prioritere trening framfor renn for å komme i bedre form.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media