Kjus vil slåss for medalje

Lasse Kjus vil kjempe for seier i morgendagens Super-G.

- Mye skal klaffe dersom det skal bli medalje på meg, men jeg har troen på at det kan gå, og jeg gir ikke opp før jeg eventuelt står i målområdet med en dårlig tid, sa Lasse Kjus til NTB lørdag.

De norske super G-kjørerne hadde samlet det norske pressekorpset til pressetreff på det slottslignende hotellet de bor på i den lille byen Sils, noen kilometer fra VM-byen St. Moritz.

Sammen med Kjus er det Kjetil André Aamodt, Aksel Lund Svindal og Bjarne Solbakken som kjører, og alle har ambisjoner om å kjempe helt i toppen.

- Jeg tror Kjetil kommer til å bli farlig, men Bjarne har vist seg som en mesterskapskjører han også, og Aksel er ung og ny. For ham er det bare å kjøre på. Det kan gå bra, det, sa Kjus.

Lett infeksjon

Selv har han slitt med det han kaller en lett infeksjon de siste dagene. Det skal ikke være noe alvorlig, og i hvert fall ikke noe tilsvarende den sykdommen som satte ham utenfor det meste av mesterskapet i St. Anton for to år siden.

- Nå føler jeg meg mye bedre, og det er virkelig godt å være på beina igjen, sa han.

Kjus er innstilt på å kjøre på for fullt i søndagens åpningsrenn i VM, og etter to hviledager i Val Gardena, testet han både skiene og VM-traseen lørdag formiddag.

- Det gikk helt greit på treningen i dag. Jeg hadde ingen problemer i det hele tatt, så nå er det bare å bite tennene sammen, sa Kjus.

Fordel

Selvsagt var det en liten strek i regningen at han ble syk bare et par dager før VM startet. Han gikk glipp av noe trening og testing i Val Gardena, men Kjus ser også litt positivt på det.

- Det kan være en fordel å komme litt vekk og få ladet batteriene på nytt. Jeg håper også at jeg har gjort de riktige tingene nå. På trening i dag fungerte det i hvert fall brukbart, la han til.

Ambisjonene er det ingen ting i veien med, selv om det ikke akkurat er gått som ventet for Kjuser'n i verdenscupen i år. Han har slitt med utstyret og svake resultater. Oppkjøringen til VM har på ingen måte vært optimal.

- Traseen vi skal kjøre super G i er fin. Den er kanskje litt flat på toppen, men det gjelder å kunne løypa godt og være tøff over kantene, sa han lørdag.

Kjus mener at både Aamodt, Solbakken og Lund Svindal hører hjemme i favorittsjiktet, men også østerrikerne og sveitserne kan bli farlige.

- Dessuten er det VM. Da kan det fort komme noen overraskelser, så det er mange om beinet, sa Lasse Kjus.

(NTB)