Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjuser'n i toppform

Alpinguttas sesongåpning ga svar til alle gullhungrige nordmenn: Lasse Kjus og Kjetil Aamodt er i rute i OL-sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå har jeg tro på at sesongen skal bli bra. Vi skal være med og kjempe om medaljer, sier Kjetil Aamodt til Dagbladet.

Sjetteplass til Kjus og niendeplass til Aamodt i årets første storslalåmrenn i østerrikske Sölden høres i utgangspunktet ikke mer enn godkjent ut for tidenes mestvinnende alpinister. Men måten det ble gjort på gir all grunn til optimisme foran de store ting som skal skje seinere i vinter.

Åtte kilo lettere enn i fjor briljerte Lasse Kjus i førsteomgang og ledet rennet tre tideler foran franske Frederic Covili. Seieren glapp tidlig i andreomgang, etter en stygg miss i den noe oppkjørte løypa.

- Jeg gjorde en feil i andreomgang. Men jeg vet om den, og det er betryggende at jeg vet hva jeg må jobbe videre med, sier Kjus til NTB.

Skadet Aamodt

Niendeplassen til Kjetil Aamodt var imponerende. Tirsdag i forrige uke pådro han seg en lei lyskestrekk under fotballtrening. I går kjørte han med smerter.

- Jeg hadde egentlig tenkt å trekke meg fra rennet. Først da Kjuser'n kjørte inn til bestetid, bestemte jeg meg for å prøve. Jeg kjente til skaden hele veien og var redd for å forverre den. Heldigvis gikk det bra, sier Aamodt til Dagbladet.

Landslagstrener Atle Skårdal var tilfreds med sesongåpningen, selv om han først var litt skuffet over at Kjus ikke vant.

- Gutta fikk vist at de er med i verdenstoppen og kjemper om seieren. Denne bølgen skal vi surfe på videre. Lasse ga klar beskjed om hvor han står med bestetida i førsteomgang. Kjetil gjorde rett og slett et fantastisk renn etter de problemene han har slitt med i det siste, skryter Skårdal.

Noe overraskende gikk den ferske franskmannen Frederic Covili helt til topps i gårsdagens storslalåmåpning. 25-åringen snøt veteranene for konfekten med sin første verdenscupseier noensinne.

Hjemmefavoritt Stefan Eberharter ble nummer to fulgt av fjorårets sammenlagtvinner i storslalåm, Michael von Grünigen, som delte tredjeplassen med svenske Fredrik Nyberg.

[email protected]

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!