Kjuser'n vant knepent

– Min største seier i verdenscupen, sier Lasse Kjus. Han vant utforen med ett hundredels sekund.

Med seieren overtok han ledertrøya i verdenscupen sammenlagt.

I grått vær gjennomførte Kjus en perfekt generalprøve før lørdagens virkelige utforklassiker.

–Min største seier noensinne i verdenscupen, utbrøt en lykkelig Kjus.

– Å vinne i Kitzbühel er fantastisk, særlig som 33-åring.

Østerrikske Stephan Eberharter ristet oppgitt på hodet da han kom i mål ett fattig hundredel bak Kjuser’n. Hjemmehåpet ledet på nordmannen underveis, men tapte tid mot slutten.

–Jeg er overrasket over at jeg slo Stephan med ett hundredel. Jeg trodde han ville være raskere på slutten der jeg gjorde en liten feil, sa Kjus.

Seieren var Kjus’ 16. og Norges 80. verdenscuptriumf i alpint. Den betydde også at 33-åringen overtok sammenlagtledelsen i verdenscupen fra Benjamin Raich, som endte rundt 20 plasser bak Kjus i torsdagens renn.

Sluttspurt

Kjus med startnummer 17 klinte til fra start og lå foran daværende leder Bode Miller på første mellomtid. Men på de neste tre mellomtidene lå nordmannen bak.

Selv med slitne bein maktet Kjus å hente fram en saftig sluttspurt. Han måtte ut og styre litt over det siste hoppet, men tok likevel en klar ledelse i mål.

En etter en av utforkanonene forsøkte å hamle opp med Kjus, men både Daron Rahlves, Hermann Maier, Hans Knauss og Ambrosi Hoffmann var klart bak.

Først da Eberharter, sist ut av de virkelige utfordrerne, kastet seg ut i Hahnenkamm-løypa, ble det spennende for Kjus i målområdet. Østerrikeren lå godt foran midtveis i løypa, men tapte mye mot slutten.

Andre for sesongen

Ved siste mellompassering var Eberharter hundredelen bak og det maktet han ikke å forbedre.

Det var Kjus’ andre verdenscupseier for sesongen. Den første kom i Val Gardena like før jul. Da var det nesten tre år siden Siggerud-mannen hadde vunnet et verdenscuprenn.

Kitzbühel-verdenscupen fortsetter med super-G i morgen, utfor lørdag og slalåm søndag.

(NTB)

GLAD GUTT:</B> Lasse Kjus gliser bredt etter utforseieren i Kitzbühel i dag.