Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjusern vil ha hevn

Alpinsportens Knoll og Tott fortsetter kampen om å være raskest og best. I helga vil Lasse Kjus hevne OL-tapet for Kjetil Andre Aamodt.

(Dagbladet.no): Slaget om hvem som er best av de to alpinistene starter i Tryvannskleiva allerede i kveld. I morgen er det innsatsen på regattabanen som gjelder.

Og både Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus har kjøpt seg like seilbåter, Melges24, for å kunne fortsette å konkurrere med hverandre.

Og det er storslalåmrennet og regattaen «Musto Ski-Yachting» markerer sesongstarten i seiling for Kjus og Aamodt, som fikk sine nye båter fra England for fjorten dager siden.

Hvem er best

Det blir rekorddeltagelse i årets Musto Ski-Yachting med 32 båter på startlinja.

18 Melges 24, 11 stk 11MOD og 3 stk First Class 8 er påmeldt. Banen går på Bundefjorden, mellom Nakholmen og Nesodden.

Og Norges toppalpinister stiller sterkt i konkurransen: Kjetil Andre Aamodt har kjøpt seg splitter ny båt som han har kalt «Team Tott». Gårsdagen brukte han til de siste innkjøpene av nødvendig utstyr til båten.

Med seg ombord har han blant andre Aksel Lund Svindal for å kjempe om heder og ære i bakken og på sjøen. Fordi han er helt fersk som seiler har han hyret Jon Ekheim til å rore for seg.

SKIPPER KJUS: Lasse Kjus har vært interessert i seiling lenge. Her styrer han skuta fra Færderseilasen.
SKIPPER KJUS: Lasse Kjus har vært interessert i seiling lenge. Her styrer han skuta fra Færderseilasen. Vis mer

Kjus\'ern har i følge Melgesklubbens offisielle nettsider døpt sin båt til «Team Knoll». Han har Hans Petter Burås, Kjetil Jansrud, OL-vinner i Europajolle Siren Sundby og seilmakeren Thomas Oksmo med seg på sitt lag.

Fest i kveld

Ole Christian Furuseth lar heller ikke sjansen til en duell mot gamle lagkamerater gå fra seg. Furuseth er med på skipper Kristoffer Spones båt «Baghdad I». Spone er fast mannskap på kong Haralds team «Fram». Bjarne Solbakken blir mannskap på Jan Fredrik Bergstrøms båt «Satellite».

Kveldens storslalåmkonkurransen gjennomføres med bare èn omgang på grunn av stort deltagerantall. Her skal alle båtene stille med fem personer i storslalåmløypa i Tryvannskleiva.

Begge kjønn må være representert på laget, og de fire beste teller foran morgendagens regatta.

Men i kveld er det afterski på Odeon Bar i Oslo - som oppladning til morgendagens regatta.

NY ARENE FOR KJUS OG AAMODT: Lasse Kjus har ikke mistet konkurranselysten. I morgen skal han og kompis Kjetil Aamodt knive i en regatta. Foto: Hans Arne Vedlog
NY ARENE FOR KJUS OG AAMODT: Lasse Kjus har ikke mistet konkurranselysten. I morgen skal han og kompis Kjetil Aamodt knive i en regatta. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
SISTE RENN MED GJENGEN: Lasse Kjus la opp etter v-cupen i Sverige og ble hyllet med champagne. Men tvekampen mellom gigantene er ikke over.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media