Kjuserns nye klær

KRANJSKA GORA (Dagbladet): Lasse Kjus gjør som Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang. Til høsten satser Lasse på salg av Kjus-klær i sitt nye selskap Kjus Design AS. Og etter gårsdagens sjetteplass i storslalåm spradet han rundt med sjølsponset Kjus-logo på jakka.

På julaften lå det hauger av Dæhlie-plagg og Ulvang-sokker under den norske juletreskogen. Neste jul håper Lasse Kjus at det er hans navn som skal prege de myke gavene. For kort tid siden registrerte han navnet «Kjus» som merkevare og stiftet selskapet Kjus Design AS sammen med en kamerat og to bransjefolk i klesselskapet Via Scandinavia.

- Jeg skal selge luer, sier Lasse Kjus til Dagbladet.
- Du skal følge Dæhlie og Ulvang?

- Ja.

- Er det marked for dette da?

- Ja, alle går med luer.

Barnetøy og sko

Men ifølge Kjus-advokat Arne Steen er luesalg bare første skritt på veien mot en fullverdig Kjus-kolleksjon. Det forhandles nå om produksjon av fargerikt Kjus-sportsundertøy for barn.

- Hansker, sko og hverdagsklær. Men ikke sportstøy. Det markedet er litt mettet, sier Steen.
Og for Lasse er det viktig at klærne selger godt. Han har inngått en såkalt lisensavtale med Kjus Design AS. Det betyr at han leier ut navnet sitt til selskapet og får betalt i forhold til salget.

- Jo mer klærne selger, desto mer tjener Lasse, sier Steen.

Mener alvor

Sjøl tente Lasse for fullt da han ble presentert for ideen tidlig i høst. Det synlige beviset på at Lasse mener alvor finnes allerede på landslagsjakka hans. Norges Skiforbund eier alle reklameplassene på jakka unntatt hn. Og den har Lasse brukt på seg sjøl. Etter det Dagbladet erfarer hadde denne plassen gitt Lasse opp mot 500000 kroner i året om han hadde valgt å selge den til en ekstern sponsor.

- Det er dyrt å sponse?

- Ja, jeg synes det er ganske dyrt, svarer Lasse med et glis.

Lua i hånda

Gårsdagen handlet minst av alt om business for Lasse Kjus. Han ble klokket inn til femteplass i første omgang. Oppløftende for en mann som har vært sjuk og knapt stått på ski de siste 14 dagene.

- Jeg lever nok litt på overskuddet etter det lange avbrekket, sier han.

I finaleomgangen falt han ned til sjetteplass etter kjøring med lua i hånda - og kanskje litt i hodet også. For i disse dager blir Kjus' prøvekolleksjon solgt inn til de store norske kjedene.

- En av de store kjedene er meget interessert, røper Steen.

Det kan være mer enn VM-gull å hente denne vinteren for Lasse.