<strong>Gigatabben:</strong> Du ser feil vei, Johannes Høsflot Klæbo. Han får ikke med seg at Bolsjunov kommer snikende i blindsona. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Gigatabben: Du ser feil vei, Johannes Høsflot Klæbo. Han får ikke med seg at Bolsjunov kommer snikende i blindsona. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Johannes Høsflot Klæbos feil ga seieren til Bolsjunov

Klæbo blir slaktet i Sverige: - Det verste jeg har sett

Johannes Høsflot Klæbo fikk seg en skikkelig nesestyver da han regelrett ga bort seieren til rivalen Aleksandr Bolsjunov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RUKA/OSLO: - Hva er det han driver med inne på oppløpet der da?, utbrøt NRK-kommentator Jann Post etter løpet.

For Johannes Høsflot Klæbo så ut til å holde unna for utfordringen fra Aleksander Bolsjunov da han stoppet opp og så seg over skulderen for å konstatere seieren.

Men hans russiske rival var langt nærmere enn Klæbo hadde trodd og smatt forbi i blindsona, som forgjeves kastet seg på stavene igjen. Det var for seint, russeren hadde høyere fart og kunne juble for seier.

Svensk slakt

- Det er en juniorfeil av Klæbo. Han gir bort seieren, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Sprinttrener Arild Monsen mener dette var en lærepenge for eleven.

- Dette er en solid lærepenge. Dette er bare tull. Det må ikke skje flere ganger, sier sprinttrener Arild Monsen til NRK.

- Vi jubler ikke før vi er sikker på en seier. Skal du juble før målstreken, må du se til begge sider først. Jeg håper det er en så viktig lærepenge at det ikke skjer igjen, sier han.

Klæbo fikk altså både kjeft og kjærlighet fra egen trener. I Sverige derimot får 22-åringen gjennomgå.

- Det er helt sprøtt. Har har jo ikke kontroll i det hele tatt. Klæbo ser feil vei, sier SVT-ekspert Anders Blomquist, gjengitt hos Expressen.

Han fortsetter:

- Det er det verste oppløpet jeg har sett Klæbo gjøre i karrieren. Han er nonchalant, sier Blomquist.

- Det er helt utrolig, nesten komisk. Klæbo viser at han er sterk, og jeg tror Bolsjunov er overrasket, sier Emil Jönsson.

- Klæbo hadde vunnet om han ikke hadde latet som seieren allerede var i boks, følger Mathias Fredriksson opp

Trengte tid

Etter premieseremonien kom også Klæbo bort til NRK for å snakke om episoden. Trønderen innrømte at han trengte litt tid for seg selv etter tabben.

- Det er surt med andreplass når jeg gjør den bommen som jeg gjør. Jeg var urutinert og så meg til ene siden, men ikke den andre. Jeg blir forbannet og vil være for meg selv. Det er lett å si noe dumt direkte etter noe sånn, sier Klæbo om at han trengte noen minutter for seg selv etter feilen.

Klæbo var ydmyk for feilen han hadde gjort og nærmest garanterte at det ikke kommer til å skje igjen.

- Det er ikke noe jeg får gjort noe med når jeg snur meg til feil side og stopper opp. Den feilen gjør jeg ikke igjen. Det er en juniorfeil, det er ikke noe annet å si. Det er kjipt, men det er bedre at den kommer i en verdenscup enn i et VM, sier Klæbo til NRK.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Frustrert og sinna

Det var en tydelig frustrert og sinna Klæbo etter målgang og 22-åringen prøvde å rive i stykker startnummeret sitt etter målgang.

Det ble satt voldsomt tempo fra start i finalen av Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo. Det var russeren som dro i de lange slake motbakkene innledningsvis.

Inn i siste bakke angrep Klæbo og Eirik Brandsdal den russiske bamsen. Det var fjorårets verdenscupvinner som kom først inn på oppløpet, men til slutt var det Bolsjunov som tok seieren.

Eirik Brandsdal ble til slutt nummer tre, Emil Iversen nummer fire og Sondre Turvoll Fossli nummer seks.

God norsk dag

Fire nordmenn tok seg videre til semifinalen og i et voldsomt semifinaleheat med Bolsjunov, Pellegrino og Hakola som motstandere klarte Klæbo, Brandsdal og Fossli å ta seg videre til finalen.

I den andre semifinalen gjorde Emil Iversen kort prosess med sine motstandere og tok seg også til finale.

Kasper Stadaas var meget uheldig i sin kvartfinale hvor han fulgte storstjernene Federico Pellegrino og Aleksandr Bolsjunov til døra. I den siste svingen ble Oslo-gutten skviset ut og han måtte ta til takke med tredjeplassen, bare fem hundredeler bak lucky loser-tida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer