<strong>SPRINT:</strong> Johannes Høsflot Klæbo strekker ut armene i det han passeren mållinja i finalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SPRINT: Johannes Høsflot Klæbo strekker ut armene i det han passeren mållinja i finalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Sprintverdenscupen i Lillehammer 2017

Klæbo bukket da han gikk i mål: - Skisportens nye wonderboy

Herrenes sprintfinale på Lillehammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han gjorde det i verdenscupåpningen i Ruka forrige helg, og lørdag overbeviste Johannes Høsflot Klæbo igjen.

Unggutten møtte opp til startstrek i Lillehammer som favoritt, og virket ustoppelig fra første stavtak.

I prologen tidlig lørdag morgen var han suveren, og i kvartfinalen, semifinalen, og ikke minst finalen, fulgte 21-åringen opp i liknende stil. I finalen ga imidlertid russerne Sergej Ustjugov og Aleksandr Bolsjunov Klæbo hard kamp, men når oppløpet kom var nordmannen suveren.

Den norske unggutten rykket fra russerne, og bukket pent til publikum i det han passerte målstreken i ensom majestet.

- Han vinner soleklart. Han er skisportens nye wonderboy, uttalte NRKs kommentatorer.

Emil Iversen og Sondre Turvoll Fossli var også i finalen, men var sjanseløse i kampen om seier. Calle Halfvarsson ble nummer fire.

- Turte ikke snu meg

Klæbo merket at det var to seierslystne russere han møtte i finalen. Vanligvis er det nordmannen selv som trøkker til fra start, men i finalen bidro både Ustjugov og Bolsjunov til å sette høy fart i feltet.

- Begge gikk fryktelig fort i bakkene. Samtidig er det greit at det var noen andre som satt fart, sier Klæbo til NRK.

I Finland forrige helg var 21-åringen helt suveren, men denne gangen følte han seg ikke sikker på seier før rett før mål.

- Jeg var redd for at Ustjugov skulle komme, han er så sterk. Derfor turte jeg ikke å snu meg før like før mål. Det var artig å få til dette på hjemmebane, og det lover godt for det som skal skje seinere i vinter, sier Klæbo til statskanalen.

I starten av februar starter OL i Pyongyang, Sør-Korea.

Tidlig exit for Northug

Der Høsflot Klæbo nok en gang viste at han er verdens beste sprinter, klarte ikke langrennssirkusets største profil, Petter Northug, å overbevise landslagsledelsen.

31-åringen endte som nummer 32 i prologen, hvor de 30 beste gikk videre. Dermed var dagen over før den egentlig hadde begynt for Northug.

Det spøker for en eventuell OL-deltakelse for den meriterte trønderen. Toget har ikke gått ennå, og Northug vil få flere muligheter til å vise at han er god nok, men for hver helg blir sannsynligheten litt mindre. Lørdag var hele tolv nordmenn bedre enn han.

- Hadde denne sprinten gått i et hvilket som helst annet land, hadde han vært videre til kvartfinalen, sa landslagstrener Tor Arne Hetland til Dagbladet etter prologen.

Vanligvis kan Norge stille med seks løpere i verdenscuprenn, men på Lillehammer ble resultatlista fylt opp med nordmenn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer