Iversen overtar VM-gullet etter Klæbo-disk. Bolsjunov reagerer

Klæbo disket. Norges protest avvist

Juryen har besluttet å diskvalifisere Johannes Høsflot Klæbo. Norge la dernest inn motprotest mot Russlands protest. Den er nå avvist. Det betyr at Emil Iversen rykker opp som ny gullvinner. Men dramaet er ikke helt over: Norge anker avgjørelsen til FIS' langrennskomitee. Aleksandr Bolsjunov mener det er feil at Iversen tildeles gullet.

DISKET: Johannes Klæbo er disket, og mister VM-gullet, dersom ikke Norges protest tas til følge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Rennjuryen har besluttet å diskvalifisere Johannes Høsflot Klæbo og frata trønderen VM-gullet på femmila i Oberstdorf.

Konklusjonen kom etter 50 minutters hektisk aktivitet og diskusjon i juryrommet.

En svært skuffet Høsflot Klæbo forlot stadion alene etter å ha fått den nedslående beskjeden. 24-åringen får ikke beholde VM-gullet han spurtet inn til etter en fabelaktig prestasjon i Oberstdorf.

Klæbo hadde i forkant av diskvalifiseringen vært inne på juryrommet for å gi sin forklaring, før han ble kalt inn på nytt like etter at avgjørelsen ble kjent. Det siste møtet varte bare i ett minutts tid før en skuffet Klæbo gikk rett ut av området.

Dramaet var imidlertid ikke over:

Norge leverte umiddelbart en motprotest mot diskvalifiseringen av Klæbo. Protesten ble imidlertid avvist av juryen like etter.

Det betyr at det er Emil Iversen som rykker opp fra sølvplass og blir ny gullvinner og verdensmester på femmil. Dette er Iversens første individuelle VM-gull og medalje for øvrig i seniorkarrieren.

Samtidig rykker Aleksandr Bolsjunov opp til sølvplass, mens Simen Hegstad Krüger overtar VM-bronsen - etter et idrettsdrama uten sidestykke på ski-VMs siste dag og øvelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer