STÅR OVER: Johannes Høsflot Klæbo går ikke i Sverige til helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STÅR OVER: Johannes Høsflot Klæbo går ikke i Sverige til helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Klæbo dropper nye renn. Disse går i Ulricehamn

Helgens verdenscuprenn i langrenn i Ulricehamn går uten Johannes Høsflot Klæbo (22).

Mandag ble den norske troppen som reiser til Sverige offentliggjort. I Ulricehamn skal det gås 10 og 15 kilometer friteknikk lørdag, mens det er stafett for kvinner og herrer dagen etter.

Av de største norske profilene er det Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen som mangler.

- Målet er å gå fort i VM

Derimot er Heidi Weng, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger tilbake for første gang siden Tour de Ski. Tilbake for Norge er også Chris Jespersen, som imponerte stort med femteplass i Davos før jul.

- VAR DET SKUMMELT?: Johannes Høsflot Klæbo har tidligere sagt at det verste med å vinne er å måtte snakke engelsk. Og resten av langrennsgutta passer på å tyne han litt for det. Han tok bronse under sprinten i Lahti, og måtte gjøre en pressekonferanse på engelsk. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Klæbo valgte også å stå over søndagens 15 kilometer klassisk i Estland, etter å ha vunnet sprinten dagen før.

- Målet er å gå fortest mulig i VM, og da må man ta beslutninger ut fra det. Da er det veldig greit å ta denne konkurransen, komme seg hjem og fortsette den gode treningsperioden vi er inne i. Da blir det NM og det som kommer etter det, sa Klæbo til NTB etter sprintseieren.

Han sa at det var en liten sjanse å stå over med tanke på VM-uttaket til 15 kilometeren.

FORVANDLING: Bildene av Therese Johaugs ekstreme forvandling rører svenskene. Samtidig diskuterer Tomas Pettersson og Vidar Løfshus om Johaug egentlig er en "fusker", som hun ble omtalt som i Expressen. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

NM i Meråker begynner torsdag 31. januar.

Emil Iversen måtte stå over rennene i Estland i helgen. En luftveisinfeksjon var årsaken til det.

Den norske troppen:

Her er de 15 norske løperne som stiller til start i Sverige kommende helg:

Menn:
Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Chris Jespersen og Mattis Stenshagen.

Kvinner:
Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg, Lotta Udnes Weng, Heidi Weng, Kari Øyre Slind og Anne Kjersti Kalvå.