Johannes Høsflot Klæbo går ikke Tour de Ski

Klæbo dropper Tour de Ski

Prioriterer trening i stedet.

DROPPER TOUR DE SKI: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
DROPPER TOUR DE SKI: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS/OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo har som første mann i historien vunnet seks verdenscuprenn i langrenn på rad.

Tross suksessen, dropper unggutten sesongens nest største løp, Tour de Ski.

Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding søndag.

Johannes Høsflot Klæbo har dominert totalt i sesonginnledningen, men 21-åringen har vært klar på at han må gjøre prioriteringer for å unngå en overbelastning.

Alternativene

Fram til og med sprintseieren i går var vurderingen om han skulle reise hjem fra Sveits for å ta en tidlig juleferie, eller om han skulle holde det gående til og med neste helgs renn i italienske Toblach.

Et annet alternativ var å stå over Toblach-rennene, for så å gå første del av Tour de Ski i nyttårshelgen.

Nå har han altså bestemt seg for å droppe Tour de Ski for å gå to renn i Toblach. Så legger han inn en treningsperiode gjennom jul og nyttår.

Planen er lagt i samråd med landslagets sprinttrener, Arild Monsen og Klæbos personlige trener, morfar Kåre Høsflot.

- Vi har vurdert totalbelastningen for Johannes. Nå er det viktig med rett konsumering, og ikke overforbruk, av både konkurranser og trening, sier sprinttrener Arild Monsen i pressemeldingen.

Går ikke før NM

Etter nyttår går ikke Klæbo renn før norgesmesterskapet begynner 1. januar, men så blir det et tett konkurranseprogram fram mot OL.

Klæbo skal gå sprintene når verdenscupen flytter seg til Dresden etter Tour de Ski, så skal han konkurrere i Planica og gå prøve-VM i Seefeld før turen går til Sør-Korea og Pyeongchang i begynnelsen av februar.

- Arild, morfar og jeg ble fort enige om at dette er den beste løsningen for meg i år slik utviklingen nå har vært, sier Johannes Høsflot Klæbo i pressemeldingen.

- Nå kan jeg fokusere på disse konkurransene for best mulig oppkjøring til OL i Pyeongchang, fortsetter han.

Klæbo forlater Davos i dag og reiser hjem til Trondheim, men allerede torsdag setter han seg på flyet til Italia og Toblach.

Låner gultrøya

Klæbo skulle uansett ikke ha gått dagens femtenkilometer i Davos. Trønderen leder verdenscupen totalt med nesten 300 poeng, og kommer til å lede til langt ut på nyåret.

- Den gule trøya er bare på lån fram til Sundby drar på med superkreftene. Det vet alle, sa Klæbo om lederstatusen på Lillehammer.

Foreløpig er det den russiske unggutten Aleksandr Bolsjunov som er nærmest i verdenscupen sammenlagt. Bolsjunov er noen måneder yngre enn Klæbo, og de to ungguttene har tatt verdenscupen med storm denne sesongen.

Bolsjunov fortalte Dagbladet i går at han ikke vet hvordan han skal klare å slå Klæbo akkurat nå, men at han kommer til å finne en løsning på problemet.

- Johannes er for sterk akkurat nå. Det er umulig å konkurrere med ham, istemte fjorårets VM-konge, Sergej Ustjugov.

Dagens renn i Davos begynner 11.30 (kvinner) og 13.15 (herrer).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer