Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn, talent:

Klæbo dropper U23-VM for å satse på VM i Lahti

SATSER: Johannes Høsflot Klæbo dropper U23-VM og satser på å få plass på VM-laget i Lahti. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SATSER: Johannes Høsflot Klæbo dropper U23-VM og satser på å få plass på VM-laget i Lahti. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Johannes Høsflot Klæbo (20) dropper U23-VM for å kvalifisere seg til VM i Lahti.

20-åringen fikk sitt gjennombrudd før jul etter seier på fristilsprinten på Beitostølen, pallplass på sprinten i Ruka og annenplass sammenlagt i minitouren på Lillehammer.

Han hadde i utgangspunktet tenkt å gå VM for U23, men nå er det endring i planene.

- Jeg går ikke U23-VM. Jeg velger å bli hjemme for å kvalifisere meg til VM i Lahti, sier Klæbo til NRK.

Han har fått råd av landslagssjef Vidar Løfshus til å ta beslutningen.

- Johannes begynner så smått å melde seg på flere distanser. Han er et kort vi kan dra fram i flere sammenhenger, forteller Løfshus til NRK og legger til at han regner med å se Klæbo på et av stafettlagene under verdenscupen i Ulricehamn.

Nå håper Klæbo å sikre seg en VM-plass så fort som mulig. På den måten blir det lettere å spisse formen inn mot enkeltdistanser i Lahti.

- Det er viktig å se seg fram og få sikret den VM-billetten. Jo tidligere man kan få den, jo lettere er det å gå fort i VM, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling