Verdenscupavslutningen i Falun

Klæbo endret taktikk i finalen og tok rivalene på senga: - Sjokkerer konkurrentene

Ingen kunne gjøre noe med Johannes Høsflot Klæbo i sprinten i Falun. 21-åringen viste fram sitt brede repertoar da han endret taktikken i finalen og utklasset rivalene.

SUVEREN: Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Falun. Foto: Uld Palm/TT / NTB scanpix
SUVEREN: Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Falun. Foto: Uld Palm/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN/OSLO (Dagbladet): Etter å ha valgt en litt annen taktikk enn normalt i innledende heat, gjorde Johannes Høsflot Klæbo som da han sjokkerte konkurrentene i sprinten i Kuusamo i november.

Verdenscuplederen satte i gang et skyhøyt tempo fra første meter i finalen i Falun og parkerte Federico Pellegrino, Lukas Chavanat og kanonene fullstendig.

21-åringen tok seg kontrollert videre fra kvartfinalen og semifinalen med en mer Petter Northug-inspirert taktikk, hvor Klæbo la seg uvanlig langt bak i feltet og kom som et lyn mot slutten.

I finalen valgte imidlertid Klæbo å rykke i første bakke. Allerede etter 55 sekunder skaffet stortalentet seg luke. Konkurrentene ble tatt på senga og var sjanseløse mot verdens beste langrennsløper.​

- Han overrasker og sjokker konkurrentene litt, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Trønderen viste sitt brede repertoar i løpet av sprinten i Falun. Kombinasjonen av taktisk kløkt, enestående akselerasjon og rå utholdenhet var umulig for konkurrentene å håndtere.

- Jeg fikk finalen som jeg ville. Jeg er lei av å bli slått i skøytesprint av Pellegrino, så jeg følte at jeg måtte kjøre en ny taktikk, sier Klæbo til statskanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer