Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Klæbo etter maktdemonstrasjonen: -  Det blir en brutal kamp

Tok sin første distanseseier i verdenscupen.

VANT: Johannes Høsflot Klæbo, her fra VM i Lahti.
VANT: Johannes Høsflot Klæbo, her fra VM i Lahti. Vis mer

5QUEBEC / OSLO (Dagbladet): Alex Harvey ledet minitouren med 10.2 sekunder på Johannes Høsflot Klæbo før dagens 15 kilometer lange klassiske fellesstart.

Men den norske unggutten, som sikret seieren i sprintverdenscupen i går, brukte kort tid på å ta igjen forspranget.

Underveis i dagens etappe var det to innlagte punkter det var mulig å hente bonussekunder, og Klæbo spiste inn forspranget og mer til underveis i dagens renn.

En kilometer før mål var det en gruppe på ti løpere som var med i kampen om seieren. Niklas Dyrhaug gikk voldsomt til i front, og forsøkte seg på en Sundby-spesial.

Det ville ikke Klæbo ha noe av. Han hang på over de siste kulene og på oppløpet var 20-åringen i en egen klasse. Han smadret Dyrhaug:

- Før løpet så bestemte jeg meg for å gå for en langspurt. Jeg så meg aldri tilbake, men det var brutalt å gå og kjenne at det var noen sultne ulver som kom bak. Johannes hadde et helt annen gir på slutten der, sier Dyrhaug til NRK.

Før søndagens avsluttende renn ligger Klæbo 22.8 sekunder foran Dyrhaug. Like bak følger Alex Harvey. Finn Hågen-Krogh er 35 sekunder bak.

- Jeg var sliten på slutten, men da jeg var nummer to etter siste bakken var det bare å bite tennene sammen. Planen var å ligge langt framme og styre så mye som mulig. Det blir en brutal kamp i morra, men jeg får prøve å bite fra meg da også, sier Klæbo til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media